Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Már három Vas megyei középiskolával van továbbtanulási megállapodása a szombathelyi ELTE-nek

A szombathelyi közgazdasági és a kereskedelmi szakközép után most a sárvári turisztikai technikum végzett diákjai is könnyebben mehetnek a Társadalomtudományi Kar alapszakjaira.

A közelmúltban meghívót kaptunk az ELTE Savaria Egyetemi Központba, ahol az ELTE Társadalomtudományi Kara és a Vas Megyei Szakképzési Centrum Sárvári Turisztikai Technikum képviselői együttműködési megállapodást írtak alá.

Lapunk nem tudott részt venni az eseményen, de mivel az egyetem körüli fejlemények mindig érdekesek, lapunk megkereste Varga Imre egyetemi docenst, tanszékvezetőt, és egyrészt a megállapodás részleteit tudakoltuk, másrészt ezt kérdeztük, mi történt a tanszéken a nyári nagybeszélgetésünk „Az átlagember tudatában nehezen változnak a dolgok” – Tisztázó beszélgetés Varga Imre szombathelyi tanszékvezetővel 2020. August 09. 19:27 óta.

„Stratégiai együttműködésről van szó, az aláírt megállapodásnak egyrészt az a lényege, hogy elismerjük a sárvári iskolában folyó magas szintű szakmai munkát, másrészt a technikumot elvégző és továbbtanulni kívánó diákok bizonyos tárgyakból mentességet kapnak a turizmus alapszakon; ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy számukra egyenes út vezet az ELTE-re” – közölte lapunkkal a tanszékvezető.

A megállapodás aláírása: Dr. Varga Imre, egyetemi docens, tanszékvezető (ELTE Társadalomtudományi Kar, Savaria Gazdálkodástudományi Tanszék), Hevér Mihályné igazgató (Vas Megyei Szakképzési Centrum, Sárvári Turisztikai Technikum), Rettegi Attila főigazgató (Vas Megyei Szakképzési Centrum)
Facebook/ELTE-SEK

A Sárvári Turisztikai Technikum előtt – tudtuk meg - már hasonló megállapodást kötött az egyetem a szombathelyi Horváth Boldizsár Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikummal és a Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Kollégiummal (korábbi Orlay) is.

Mindkét új alapszak elindult, a mesterszak viszont a jövő évre csúszik

A terveknek megfelelően debütált szeptemberben mind a turizmus-vendéglátás, mind a pénzügy-számvitel alapszak - közölte Varga Imre, aki szerint a duális képzésben történű turizmus képzésnek – a pandémia lecsengése után - nagyon jó kifutása lehet, hiszen a régióban vannak az ország legnagyobb és legismertebb fürdői, melyek között több partnerük is van.

Az ELTE-n egyébként hibrid oktatással indult a tanév, és csak később tértek át az online oktatásra, de a tanszék nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minden óra pontosan meg legyen tartva. „Ha nem is ideális a helyzet, de a körülményekhez képest hatékonyan meg tudjuk szervezni a folyamatokat” – mondta a tanszékvezető, aki közölte: a szombathelyi ELTE közgazdászképzése mára piacvezetővé nőtte ki magát a régióban. Hozzátette, nincsenek létszámgondjaik, a hallgatók többsége Vas megyei, de érkeznek távolabbról is.

Továbbra is akkreditáció alatt van a tanszék vállalkozásfejlesztés mesterszakja, ami várhatóan 2022-ben tud elindulni.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra