Ön szerint hány Tesla futkározik a magyar utakon?

Szombathelyen is egyre több van belőlük. Megmondjuk, hova menjen, ha látni akarja őket.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a közelmúltban több elektromos töltőállomás indult Szombathelyen Szombathelyen mától öt új helyszínen tölthetünk elektromos autót 2019. October 03. 19:58 .

A villanyautók magyarországi térhódítását jelzi, hogy szinte mindig találunk autókat ezeken a töltőhelyeken.

Egy augusztus végi statisztika szerint már több mint 6 ezer tisztán elektromos autó járja a hazai utakat, és ez a szám napról napra emelkedik.

Amíg néhány éve még kuriózumszámba ment a zöld rendszám, ma már gyakorlatilag nincs utcakép ilyen autók nélkül, ami miatt aztán még azoknak is eszükbe jut ilyent venni, aki korábban nem gondolt ilyenre.

A piac felpörgését érzékelik a kereskedők is.

„Míg induláskor évente néhány Teslát értékesítettünk, addig az idén ez idáig már 60 felett adtunk el” – mondta lapunk megkeresésére a márkát 2016 óta forgalmazó Magyar Autókereskedőház Zrt. cégvezetője.

Teslák Szombathelyen az Uránia udvari töltőnél. Itt rendszeren lehat látni ezeket a különleges, de egyre gyakoribb autókat
Nyugat.hu

Mudri Dániel szerint Magyarországon több száz Tesla gurul már most is, de mivel „brutális az érdeklődés”, ez a szám minden bizonnyal rohamosan emelkedik majd.

A Tesla – mondja a szakember – itt Magyarországon a tavasszal megjelent 3-mas modelljével robbantotta a piacot; az eladott példányok 80 százaléka ebbe a típusba tartozik.

Érdeklődésben és vásárlásban sincs jelentős különbség a főváros és a vidék között – tudtuk meg. Szombathelyre is kerültek például új Teslák.

A jellegzetes hazai viszonyok miatt a vásárlások döntő többségét (kb. 80%) a vállalkozások jegyzik, egyrészt mert jellemzően cégtulajdonosok engedhetik meg a vásárlást, másrészt a későbbi költségcsökkentések miatt.

Csak az érdekesség miatt jegyezzük meg, hogy jelenleg a legolcsóbb modell induló ára 51 ezer euró (kb. 17 millió forint) körül van, és ma Magyarországon átlagosan két hónapot kell várnai annak, aki Teslát szeretne.

Korábban:

A városi terepjáró az egyik fő bűnös a széndioxid-kibocsátás emelkedésében A városi terepjáró az egyik fő bűnös a széndioxid-kibocsátás emelkedésében 2019. October 27. 18:20

Miért nem az elektromos autó a megoldás? Miért nem az elektromos autó a megoldás? 2019. October 17. 18:05

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech