Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Marnak és aszfaltoznak - Mi történik a Dolgozók úti hullámvasúttal?

Olvasóink panaszkodtak, mi kimentünk, és munkagépeket találtunk a helyszínen.

A közelmúltban két olvasói levelet is kaptunk, amelyek ugyanarról panaszkodtak: hullámzik a Dolgozók útja.

Először ez érkezett:


"Mindig nagy érdeklődéssel olvasom az Önök cikkeit.

Szeretnék figyelmükbe ajánlani egy észrevételt:

A minap jártam az épp "felújítás" alatt lévő Dolgozók utcáján, Szombathelyen. Ahogy haladtam az új aszfaltcsíkon (a belváros felé) arra lettem figyelmes, hogy az új aszfalt nagyon hullámosra sikerült.

Felmerült bennem a kérdés, hogy ezeket a felújításokat minőségileg ki ellenőrzi és ki veszi át, valamint hogy hány évre terveznek ezzel, mikorra tervezik az újabb felújítást? (Értesülésem szerint nagyon drágák ezek a felújítások, és ennyi pénzért akár már a szomszédos országból is jöhetnének aszfaltot/ utat csinálni - legalább lenne egy jó minőségű, időtálló utunk. Próbálok nem elfogult lenni, de akárhányszor átlépem az osztrák határt rácsodálkozom hogy azok az utak mennyire időtállóak szemben a magyar utakkal... :( )

Esetleg megérhet egy cikket az általam felmerült kérdések körüljárása...

Üdvözlettel: egy lelkes olvasójuk, Péter"


Most is folynak a munkák a Dolgozók útján
Józing Antal

Aztán egy ilyent kaptunk:


" Az oladi Dolgozók útjában történt útfelújítással kapcsolatban kereslek Titeket. (A Shell kút előtti szakasz.) Ezúton szeretném megköszönni a belváros felé tartó hullámvasútat a kivitelezőnek. Bízva abban, hogy ez tényleg csak valami vicc és nem kerülhet átadásra egy ilyen munka a 21. században. Szerintem aki áthaladt már ezen a remekművön, tudja miről beszélek. Köszönöm, ha után jártok.

Üdv. egy Olvasó"


Most is folynak a munkák a Dolgozók útján
Józing Antal

Mit tudtunk meg?

A helyszínre tegnap kilátogattunk, és azt láttuk, hogy a Közút munkagépei és munkásai dolgoznak az említett, kb. 200 méteres szakaszon.

Mivel szabad szemmel sem a hullámzás mértékét, sem a most végzett munka jellegét megítélni nem tudtuk, így a Közúthoz fordultunk kérdéseinkkel.

Ma meg is érkezett a válasz.


A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya ezt írja: "A Dolgozók útja jelzett szakaszán kialakult hibák lokális javítása helyett a burkolat kopórétegének cseréjéről döntöttünk. A rendelkezésünkre álló erőforrások figyelembe vételével egy rétegű marást és aszfaltozást végeztünk, amely a korábbi útprofil hullámosságát nem, de az említett, közlekedést befolyásoló felületi burkolathibákat megfelelő módon javítja. A burkolat javítását követően az elmúlt napokban a szokásos befejező munkákat, burkolatjel festést, padkaépítést, az ideiglenes forgalomkorlátozás bontását végeztük, az aknafedlapok megfelelő szintbe helyezését későbbi időpontra tervezzük, jelenlegi magasságuk nem végleges."
Vajon marad a hullámvasút?
Józing Antal

Azt, hogy mindez a gyakorlatban mit jelent, nemsokára letesztelhetjük.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra