Más városban már hiánycikk, amivel politikusaink jótékonykodnak

Székesfehérváron képtelenség hozzájutni az EpiPen-injekciókhoz.

A polgármesterek kötelező, mintegy 30 százalékos fizetésemeléséről decemberben döntött az országgyűlés. Az emelés összegét az önkormányzatoknak kell kigazdálkodnia, ahhoz nem ad támogatást az állam. Ráadásul, mivel az alpolgármesterek bére a polgármesteréhez van kötve, az alpolgármesterek fizetését is emelni kell.

Bár Szombathelyen Nemény András és három alpolgármestere (László Győző, Horváth Attila és Horváth Soma) azonnal kijelentették , ők nem kérik az emelést, a kormányhivatal közölte , ez nem kívánságműsor, a törvényi előírásokat be kell tartani.

Ezt követően, májusban számoltunk be róla, hogy a szombathelyi városvezetés a tiszteletdíjuk emelésének összegét arra ajánlják fel, hogy a város minden óvodájában legyen EpiPen antiallergiás injekció.

Ennek sajnos több közelmúltbeli negatív esemény szolgáltatta az apropóját, a fővárosban kétszer is szükség volt az életmentő injekcióra egy-egy óvodában. Az egyik eset tragédiával zárult, a másikban viszont sikerült megmenteni a kisfiú életét.

Egyébként a Nyugat kiszámolta azt is , a szombathelyi polgármester és az alpolgármesterek egy havi béremeléséből hány darab EpiPen-injekciót kaphatnak az óvodák.

A Fejér Megyei Online most arról számolt be, hogy Székesfehérváron akkora a kereslet a súlyos allergiás reakciók kezelésére szolgáló EpiPen-injekcióra, hogy az hiánycikké vált. Mint kiderült, a gyermekeknek való – egyébként jelenleg még receptköteles – változathoz képtelenség hozzájutni a város gyógyszertáraiban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet