Még két robbantás lesz a Latexnél (Frissítve)

Egy kisebb és egy nagyobb robbantás várható még Szombathelyen, a Latex megmaradt gyárépületénél. Az első május 17-én, csütörtökön.

Frissítés - 2012.05.17. 8:35

A szombathelyi Latex gyár liftakna-robbantásának tervezett időpontja 2012.05.17. (csütörtök) 17 óra. Az eddigi tapasztalatok alapján a robbantás nem másodpercre pontosan történik, a tervezett időnél korábban is megnyomhatják a gombot, amennyiben minden feltétel adott és a környező terület lezárása is megtörtént. Azok, akik szeretnék megnézni a mai robbantást, kérjük olvassák el a cikkünk végén található figyelmeztetést is! A második, nagyobb robbantásra kb. még egy hetet kell várni.

Korábban írtuk

Két részletben döntik össze a szakemberek a Latex gyárépületének megmaradt részeit Szombathelyen. Az első, kisebb robbantásra május 17-én, csütörtökön kerül sor. A pontos időpont aznap délelőtt derül ki, amint megtudjuk, frissítjük vele a cikket. Ekkor a videónkban jobb oldalon látható liftakna dől össze. Az előző, nagy robbantásra május 11-én került sor, akkor kb. 700 lyukban robbant fel a robbanóanyag és ettől rogyott össze a masszív gyárépület kb. fele.

Az első nagy robbantás videón

A legutolsó nagy robbantásra a jövő héten kerül sor, amikor is a gyárépület még álló, nagyobb része omlik porba. A pontos dátum egyelőre nem ismert, de amint megtudjuk, megosztjuk Olvasóinkkal.

Ipari robbantás az egykori Latex gyártelepén
A jobb oldalon álló liftakna a következő
Bonyhádi Zoltán

A csütörtöki robbantás a Lipp Vilmos - Dr. Szabolcs Zoltán utcák kereszteződéséből látható a legjobban azokról a helyekről, amit nem zár le a rendőrség. A detonációhoz legközelebb eső Lipp Vilmos utcában nem állhatnak nézelődők és értelemszerűen járműveket sem célszerű itt leparkolni. Azoknak, akiknek nem ismerős a környék az Arena Savariát ajánljuk kiindulási pontként. Innen pár perc sétával az Írottkő utcán elérhető a Latex.

Latex robbantás 2012.05.11.
A volt Autóklub kerítésétől lehet megtekinteni a robbantást
Mészáros Zsolt

Kérjük Olvasóinkat, hogy kisgyereket és állatot ne vigyenek a robbantás helyszínének közelébe, a detonáció hangjától megrémülhetnek, de a porallergiások is messze kerüljék el a környéket. Fontos továbbá, hogy az érdeklődők betartsák a robbantásban résztvevő szakemberek és a rendőrség kérését, utasításait. A legfontosabb ilyenkor a biztonság és nem az, hogy testközelből lássa valaki a felé dőlő épületet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Felrobbantották a Latex felét - Videók az összeomlásról

Robbanóanyaggal "kirúgták" a Latex gyárépületének lábát és megroppantották az emeleteket is, a gyárépület kijelölt része másodpercek alatt összeomlott.

Próbarobbantás a Latex gyárépületnél - videóval

Úgy száz ember gyűlt össze nézőként arra a robbantásra, amivel a szakemberek kipróbálták a robbanóanyag hatását az épületre. Most semmi nem dőlt össze.

Nagy bumm: pénteken felrobbantják a Latex épületét

Az Írottkő utcai ingatlan tulajdonosának döntése alapján két felvonásban robbantják fel a terület közepén álló négyszintes raktárt. Az első bumm holnap délután lesz.

Jégcsarnokot is álmodtak már a Latex helyére

A textilipari cég telephelyének budapesti tulajdonosa előbb lebontja a gyárépületeket, majd hasznosítaná az Írottkő utcai területet. Ennél konkrétabb tervek azonban egyelőre nincsenek.

Raktárépület égett Szombathelyen - videóval és légifotókkal

A Latex volt raktárépületében több tonna lyukkártya, kötözőanyag és hulladék égett, a tűzoltók nagy erőkkel oltották a tüzet. A füstöt harminc kilométerről is látni lehetett. Légifotókkal, videóval frissítve.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet