Felrobbantották a Latex felét - Videók az összeomlásról

Robbanóanyaggal "kirúgták" a Latex gyárépületének lábát és megroppantották az emeleteket is, a gyárépület kijelölt része másodpercek alatt összeomlott.

Frissítés - 2012.05.11. 19.44

Közel 700 lyukat fúrtak a pillérekbe a szakemberek és egy-egy lyukba 3-4 dekagrammnyi robbanóanyag került, ettől roskadt össze pillanatok alatt az épület.

Több olvasónk is kifogásolta, hogy nem tudtak előre a robbantásról. Egyeztettünk a szakemberekkel és a legutolsó, végső robbantás időpontját nyilvánosságra hozzuk. Így sokaknak lesz lehetőségük végső búcsút venni az épülettől, hiszen rengeteg Vas megyei embernek fűződik emléke a Latexhez. Látványosságnak sem utolsó egy ilyen robbantás, de kérjük Olvasóinkat, hogy tartsák be a rendőrök és a robbantásban résztvevők utasításait. Kisgyerekeket és állatokat ne vigyenek majd magukkal, hiszen nekik egy ilyen robbantás inkább rémisztő, mint élmény. A robbantás pontos időpontját előre láthatólag a jövő hét közepén tudjuk közölni.


Precízen, a terveknek megfelelően döntötték romba a szakemberek a Latex gyárépületének felét. A korábbi próbarobbantás tapasztalatát sikerült jól hasznosítani, így az épületnek nem volt már esélye. Képeink és videóink bemutatják a Latex masszív épületének összeroskadását.

A Latex összeomlása - első videónk

A detonáció hangját ezúttal is kilométerekről lehetett hallani, majd az épület összeroskadásakor szabályosan megremegett a föld a környéken. Kíváncsiak leszünk, látszik-e majd valami 16.45 környékén a szeizmogramokon.

És mozgókép után egy adag fotó.

A Latex gyárépületének felrobbantása Szombathelyen - 2012.05.11.
A Latex gyárépületének felrobbantása Szombathelyen - 2012.05.11.
Tánczos Mihály

Második galériánkban más oldalról szemlélhető meg az összeomlás.

Ipari robbantás az egykori Latex gyártelepén
Latex robbantás - második galéria
Bonyhádi Zoltán

A nagy bumm, újabb videón.

A rend kedvéért megjegyezzük, hogy a nyugat.hu munkatársainak biztonságát az Elkom Hűtéstechnika Kft. biztosította, akiknek jövünk egy nagy, hideg sörrel. Köszönjük a fedezéket!

Nem támogatott video formátum
Video: Latex gyárépületének felrobbantása

A közönség egyébként számos poént eresztett meg a robbantás előtt és után. Volt, aki üzleti vénáját is felvágta, amikor sajnálkozva elemezte, hogy a hazánkban tartózkodó Bruce Willis csapata itt forgathatta volna a Die Hard: Late-X című filmet, a gyárépület felrobbantása pedig a film csúcspontja lehetett volna. Az összeroskadó épületből kihúzott vérző, klinikai halott Bruce-t váratlanul Szombathely polgármestere éleszthette volna újra, így a város neve beégett volna a mozinézők retinájába.

Nem támogatott video formátum
Video: Még mindig van más képünk is a robbantáshoz

Következő képünket azon kockák értékelik, akik a C4-ről legfeljebb második körben asszociálnak egy autóra, elsőként pedig a plasztik robbanóanyag ugrik be nekik.

A Latex gyárépületének felrobbantása Szombathelyen - 2012.05.11.
C4 a Latex még álló épülete előtt
Tánczos Mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kapcsolódó cikkeink

Próbarobbantás a Latex gyárépületnél - videóval

Úgy száz ember gyűlt össze nézőként arra a robbantásra, amivel a szakemberek kipróbálták a robbanóanyag hatását az épületre. Most semmi nem dőlt össze.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű