Még ne rohanjon negyedik oltásért, nem biztos, hogy kapni fog!

Még nyomtatvány sincsen a negyedik oltás igényléséhez, de a páciensek már jönnek, és égnek a telefonvonalak - panaszkodnak az orvosok.

A közvetlenül az oltópontokon jelentkező pácienseket a tapasztalat szerint vagy beoltják, vagy nem - írja a Népszava . Az orvosokat ugyanis zavarba hozta a negyedik oltást szorgalmazó kormányzati propaganda, miután nem kapták meg a lebonyolításhoz várt segítséget.

Több alkalommal volt már, hogy jött beteg negyedik oltásra, de elküldtük, mert szakmai eljárásrend hiányában nem tudunk felelős döntés hozni, az orvosaink pedig így nem vállalták a felelősséget

- mondta a lapnak az egyik budapesti oltópont vezetője.

A helyzet ugyanis nem olyan egyszerű, mint sokan gondolnák. Számtalan eldöntendő kérdés van, így például: mi van, ha valakinek három különböző oltása volt, akkor vajon mit adhatnak negyediknek? Vagy három egyforma volt, vagy kettő azonos és csak a harmadik különbözik, akkor melyik következhet? - sorolta a kérdéseket az orvos.

Nyomtatványt sem kaptak még a negyedik oltás igényléséhez, de a páciensek már jönnek - tette hozzá. Mint szavaiból kiderült, múlt csütörtök óta egész nap égnek a vonalak egyfolytában kérdezik, hogy mit kaphatnak nálunk negyedikre.

Az egyik oltópont vezetője tájékoztatást kért a kormányhivataltól, ahol azt tanácsolták: ne bonyolítsák túl, aki kéri a negyediket, annak adják be.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19