Megérkezett az utolsó Pfizer-szállítmány az országba

Magyarország nem vesz részt az uniós vakcinabeszerzés következő szakaszában.

A héten újabb, közel 240 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett hazánkba. Ez a 49. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett COVID-19 elleni oltóanyagból, ezzel a vállalat által hazánkba szállított vakcina adagok mennyisége megközelíti a 10,9 millió adagot - jelentette be a Pfizer.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a vállalat a feltételeknek megfelelő gyakorisággal és egyeztetett mennyiségben szállította Magyarországra vakcináját, 2020. december 26. óta heti rendszerességgel. Az első negyedévben több, mint 1,5 millió adag, a második negyedévben, jelentősen megnövelve a dózisok számát, több, mint 4,6 millió adag, a harmadik negyedévben pedig 3,2 millió adag vakcinát szállított az országba.

Magyarországra a mai napon beérkezett szállítással együtt, a 2020-2021-es évi szerződésben foglalt határidőre leszállították tehát a közel 10,9 millió adag COMIRNATY oltóanyagot.

Magyarország egyedüli tagállamként nem vesz részt Falus Ferenc szerint sérti az egészséghez való jogainkat, hogy a kormány nem rendelt több Pfizer-vakcinát 2021. May 22. 16:15 a közös uniós vakcinabeszerzés következő szakaszában, melynek keretében 19 millió dózis Pfizert lehetne vásárolni 2023-ig.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19