Megindult a három évvel ezelőtt elkészült töltés a kőszegi határátkelőnél lévő új útnál

Egy ingázó olvasónknak először az elmozdult domboldal, majd a munkakép tűnt fel.

„Ingázóként naponta használom az új utat a kőszegi határátkelőnél. A napokban megálltam a régi átkelőhöz vezető úton, ami ugyebár 3 éve el van zárva a forgalom elől. Érdekes, hogy mégis kezd darabokra esni... küldöm a képeket.”

Olvasói fotó

Először ez a levél érkezett szerkesztőségünköz, majd néhány nap múlva az a kiegészítés, hogy

„közben megjelent egy munkagép a helyszínen”.

Lapunk munkatársai nem titkolt kíváncsisággal érkeztek az új kőszegi határátkelőtől néhány száz méterre található kereszteződéshez, amit nem volt nehéz megtalálni, merthogy a munkagép jól látható a 87-es útról.

Ré
Mészáros D. Zsolt

Innen ágazik le az – a forgalom elől elzárt – út, amely a 87-es új szakaszát köti össze a régi átkelővel. A munkagépben nem tartózkodott senki, de a munkálatok nyomai jól látszottak, mint ahogy a probléma is: az új, meglehetősen magas töltés csúszásnak indult.

megcsúszott út a régi határátkelőnél Kőszegen
Mészáros D. Zsolt

A helyzet nem látszik túl veszélyesnek, de annyiban mégiscsak furcsa, hogy egy viszonylag új építésű útról van szó.

„Az elmúlt időszakban lehullott jelentős mennyiségű csapadék a régi átkelőhöz vezető út jobb oldalának töltését nagy mértékben eláztatta, emiatt a töltésrézsű megcsúszott”

- közölte megkeresésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője.

Hozzátette:

„A kivitelező garanciális javítás keretében saját költségén elkezdte a megcsúszott töltés visszaépítését, humuszterítését és a rézsűfelület kialakítását.”

megcsúszott út a régi határátkelőnél Kőszegen
Dolgoznak az ügyön
Mészáros D. Zsolt

Szerencsére a töltés megcsúszása az útpályát nem érintette.

2019-ben lapunk is beszámolt Letették a magyar 87-est és az osztrák S31-t összekötő, Kőszeget elkerülő út alapkövét 2019. June 28. 15:31 a magyar 87-est és az osztrák S31-t összekötő út alapkövének letételéről. A több mint másfél milliárd forintos beruházást az Európai Unió finanszírozza egy magyar-osztrák közös programon keresztül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech