Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megint meghosszabbíthatják a lezárásokat Kelet-Ausztriában

Továbbra is feszült a helyzet a térség kórházaiban, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland ezért egy újabb héttel meghosszabbítja a korlátozásokat.

Bécs főpolgármestere, Michael Ludwig a szövetségi kormány tagjaival, valamint Kelet-Ausztria tartományvezetőivel egyeztetett kedd délután. A kiszivárgott információ szerint egyre inkább biztosnak látszik: egy újabb héttel meghosszabbítják a lezárásokat Bécsben.

Az APA osztrák hírügynökség szerint szolidaritásként Alsó-Ausztria és Burgenland is csatlakozik ehhez, ez pedig azt jelenti, hogy egészen április 18-áig maradnának a mostani szabályok.

A hírek szerint a térség kórházainak intenzív osztályain továbbra is feszült a helyzet, és bár az új fertőzöttek száma csökkenni látszik, az áttörés még nem érkezett el. „A lakosság védelme érdekében közösen vállalunk felelősséget. Ezzel a közös módszerrel védhetjük meg a régió lakóit” – mondta el Johanna Mikl-Leitner, Alsó-Ausztria tartományfőnöke.

Hans Peter Doskozil burgenlandi kormányzó szerint „a szövetségi tartományok egységes, összehangolt intézkedése lenne elvárható, és a lakosság számára is könnyebben értelmezhető. Az április 18-ig tartó időszakot arra használjuk fel, hogy az újranyitás szabályrendszerét kidolgozzuk. Egyértelmű kritériumokat kell lefektetnünk, ami alapján aztán eldönthető, mikor, hol lehet elkezdeni az újranyitást. A lakosság csak akkor fogja továbbra is betartani a védőintézkedéseket, ha megfelelő perspektívát láthatnak a jövőre nézve”.

A döntés hivatalos bejelentése ma késő délután, vagy koraeste várható.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19

Tovább az oldalra