Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megint meghosszabbíthatják a lezárásokat Kelet-Ausztriában

Továbbra is feszült a helyzet a térség kórházaiban, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland ezért egy újabb héttel meghosszabbítja a korlátozásokat.

Bécs főpolgármestere, Michael Ludwig a szövetségi kormány tagjaival, valamint Kelet-Ausztria tartományvezetőivel egyeztetett kedd délután. A kiszivárgott információ szerint egyre inkább biztosnak látszik: egy újabb héttel meghosszabbítják a lezárásokat Bécsben.

Az APA osztrák hírügynökség szerint szolidaritásként Alsó-Ausztria és Burgenland is csatlakozik ehhez, ez pedig azt jelenti, hogy egészen április 18-áig maradnának a mostani szabályok.

A hírek szerint a térség kórházainak intenzív osztályain továbbra is feszült a helyzet, és bár az új fertőzöttek száma csökkenni látszik, az áttörés még nem érkezett el. „A lakosság védelme érdekében közösen vállalunk felelősséget. Ezzel a közös módszerrel védhetjük meg a régió lakóit” – mondta el Johanna Mikl-Leitner, Alsó-Ausztria tartományfőnöke.

Hans Peter Doskozil burgenlandi kormányzó szerint „a szövetségi tartományok egységes, összehangolt intézkedése lenne elvárható, és a lakosság számára is könnyebben értelmezhető. Az április 18-ig tartó időszakot arra használjuk fel, hogy az újranyitás szabályrendszerét kidolgozzuk. Egyértelmű kritériumokat kell lefektetnünk, ami alapján aztán eldönthető, mikor, hol lehet elkezdeni az újranyitást. A lakosság csak akkor fogja továbbra is betartani a védőintézkedéseket, ha megfelelő perspektívát láthatnak a jövőre nézve”.

A döntés hivatalos bejelentése ma késő délután, vagy koraeste várható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19

Tovább az oldalra