Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mégiscsak egy laboratóriumból szivárgott ki a koronavírus?

A kutatók egyelőre nem zárják ki ennek a lehetőséget.

Már közel másfél éve küzd az emberiség a Covid-19 nevű koronavírussal, de egyelőre még mindig nem tudni pontosan, hogyan is kezdődött a járvány.

A Reuters pénteki írása arra hívja fel a figyelmet, hogy a kutatók egyelőre nem zárják ki annak lehetőségét, hogy a vírus egy laboratóriumból szivárgott ki.

A hírügynökség egy 18 tudós által közösen jegyzett levélre hivatkozik, amely szerint a WHO kínai vizsgálódása nem tekinthető kiegyensúlyozottnak.

Pixabay.com

Mint emlékezetes, a világszervezet szakemberei idén januárban és februárban 4 hetet töltöttek Vuhanban, és arra a megállapításra jutottak, hogy a vírus feltehetően állati közvetítéssel jutott a denevérből az emberbe, illetve hogy az esetleges laboratóriumi kiszivárgás „rendkívül valószínűtlen” lehetőség.

Az említett 18 tudós most azt írja, hogy a laboratóriumi eredet forgatókönyvét is komolyan kell venni, egészen odáig, amíg tényekkel és adatokkal nem tisztázzák teljesen, mi is történt.

A 3,3 millió ember halálát követelő, a világgazdaságot megrogyasztó és életünket alapjaiban átíró koronavírus-járvány eredete körül számos összeesküvés-elmélet is kering.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra