Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Megmutatjuk, honnan jön a „spam” szó

Ha már olyan sokat nem tudunk tenni ellene, legalább a történetét tudjuk.

Londonban az érdekes helyszínek 10 érdekes, különleges, ráadásul ingyen látogatható hely Londonban 2018. October 28. 13:09 látogatása mellett olyan prózai dolgokat is csinál az ember, hogy elmegy a boltba.

Például az ASDA-ba, ami kb. annyira izgalmas, mint a Tesco, viszont az unalmat némileg enyhítette, amikor az egyik polcon megláttam ezeket a konzerveket.

Spam, ASDA
Józing Antal

Ez jó, pont az a nevük, mint a kéretlen leveleknek

– mondtam, mire ismerősöm közölte: Nem, ez nem véletlen egybeesés, ő úgy tudja, először ezeket a konzerveket ajánlotta valaki összes ismerősének e-mailben, innen az elnevezés.

Nos, most hogy a londoni cikk 10 érdekes, különleges, ráadásul ingyen látogatható hely Londonban 2018. October 28. 13:09 nyomán megtaláltam a telefonomon ez a felvételt, gyorsan utánanéztem a szó történetének.

Nos, a

spam

szó valóban ezekből a konzervekből származik, de kicsit áttételes módon.

Mint annyi más nyelvi képződményt, ezt is a Monty Python csoportnak köszönhetjük. Egy jelenetükben az étterem minden ételében van SPAM, és az idegesítő étlapra rásegít egy még idegesítőbb kórus.

Később az internetes fórumokon elevenítették fel a Monty Python ezen jelenét, amikor egyes felhasználók irritálni vagy éppen elüldözni akarták a többieket, és többek között

spam

szót másolták be végtelenítve a hozzászólásokhoz.

Innen már csak egy ugrás, hogy nagy mennyiségben kiküldött, kéretlen leveleket erről nevezzék el.

A SPAM löncshús egyébként amerikai márka, 1937 óta gyártják. A második világháború nyomán lett népszerű. Jelenleg a világ 41 országában forgalmazzák.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech

Tovább az oldalra