Megnyílt Benkő Sándor fotóriporter kiállítása az Agora MSH-ban

Benkő több mint húsz éve menti meg fotóin az emlékezet számára a pusztulásra ítélt üzemeket.

Az „Üzemen kívül” című kiállítást Szenkovits Péter, író, újságíró nyitotta meg, Kozma Gábor újságíró pedig három emlékezetes, közös történettel vezette fel az eseményt.

Benkő Sándor fotókiállítása az Agora MSH-ban
Balról jobbra: Kozma Gábor, Benkő Sándor, Szenkovits Péter
Nagy Zoli

Történetei kapcsolódtak a most megnyitott tárlat fotóihoz, eseményeihez, helyszíneihez, ahol volt kollégájával együtt dolgoztak az egykori Vas Népénél.

Benkő Sándor fotókiállítása az Agora MSH-ban
Erről szól a mese
Nagy Zoli

Benkő Sándor több mint húsz éve menti meg az utókor számára – ha másképpen nem is, de fényképen dokumentálva - a pusztulásra ítélt üzemeket, folyamatokat, történéseket.

Benkő Sándor fotókiállítása az Agora MSH-ban
Sztorizás
Nagy Zoli

Az egykoron gépektől zajos, élettel teli, olajos padozatú üzemcsarnokok mára mozdulatlanul, csendben őrzik a múltat. Ezt az elmúlás hangulatot próbálja pillanatokban megállítani, megőrizni az alkotó. (A képre kattintva megnézheti galériánkat.)

Benkő Sándor fotókiállítása az Agora MSH-ban
Az érdeklődő közönség
Nagy Zoli

A kiállítás megtekinthető az intézmény nyitvatartási idejében október 3-ig.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t