Eddig: 1 639 863 / 3 000 000 Ft, 75 támogató. Még8nap.
Légy része az igazságnak!

Kard ki kard! Vagy mégsem? - Nem nyitott ki a nagykanizsai presszó

A valóság különbözik a közösségi médiától.

Nagyjából másfél hete írtunk Kard ki kard! - Egy nagykanizsai presszós bejelentette, hogy február 1-én kinyit 2021. January 21. 14:45 a nagykanizsai Resti Presszó & Sörözőről, melynek tulaja a Facebookon jelentette be, hogy „2021. február 1-től megnyitja vendéglátóegységét teljes nyitvatartási idővel és helyben fogyasztással!”

Indoklásként azt olvashattuk, hogy semmiféle támogatást nem kaptak a kormánytól, „az út szélén lettek hagyva” , amit kapnak, az egy „vicc” , a kormány munkája pedig láthatóan semmiféle eredményre nem vezet.

Ők nem kívánják megvárni, amíg a vakcina megoldja a problémát, annál is inkább, mert közben a multikban tolonganak az emberek.

Az üzletvezető akkor lapunknak részletesen is kifejtette Kard ki kard! - Egy nagykanizsai presszós bejelentette, hogy február 1-én kinyit 2021. January 21. 14:45 álláspontját, mind a nyitásról, mind annak lehetséges jogi következményeiről.

Eljött február 1-je, de a Resti zárva

A presszó Facebook-oldalán a legfrissebb bejegyzésben Borda Balázs most viszont arról értesíti a vendégeket és követőket, hogy február 1-jén nem nyit ki.

"Február 1.-ből március 1. lett, majd ebből április 1. lesz és aztán itt a nyár. A büntetés mértékét meg még nyomatékosabbá tették" - áll a bejegyzésben.

Képünk illusztráció
Pixabay.com

"Magyarországon több mint 50.000 vendéglátóhely van, ebből 175 jelezte, hogy velem együtt kinyit, ez a szám szerintem mindent elmond" - teszi hozzá az üzemeltető Facebook-on.

Borda a bejegyzésben arról is ír, hogy február 1-jén nem a presszóban fog ülni, hogy várja a médiát, hanem felmegy Budapestre, hogy részt vegyen a vendéglátóhelyek kinyitásáért zajló tüntetésen.

Lapunk megkereste a tulajdonost, aki először kifejtette álláspontját, de később visszavonta nyilatkozatát.

Apropó, tüntetés

Vasárnap már tartottak egy tüntetést Tovább a lejtőn: félelemkeltő igazoltatásokba torkollt a kormány járványkezelését kritizáló tüntetés 2021. February 01. 07:10 a budapesti Hősök terén, ami a várakozásoknál jóval vérszegényebbre sikeredett. Körülbelül 300-an vettek részt rajta. Ez inkább egy nagyobbacska flash mob létszámának felel meg. Igaz, a szervezőket így is keményen megbírságolták.

Vendéglátós tüntetés
nyugat

A szervezők a mai napra is meghirdettek egy hasonló megmozdulást, de fővárosi tudósítónk szerint még akkora mozgásra sem kell számítani, mint vasárnap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Kard ki kard! - Egy nagykanizsai presszós bejelentette, hogy február 1-én kinyit

Azt mondja, ez nem lázadás, csak már elege van a járványkezelésből és a kormány érzéketlenségéből.

Tovább a lejtőn: félelemkeltő igazoltatásokba torkollt a kormány járványkezelését kritizáló tüntetés

Egy mikropárt szervezte a tüntetést a magukra hagyott vendéglátósokért, mikrotömeg jelent meg, de így is sikerült ráküldeni a rendőrséget. Biztosan kell ez?

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra