Megszűnt a karanténkötelezettség a köznevelési intézményekben

A tünetmentes óvodai, illetve iskolai kontaktszemélyeknek már nem kell karanténba vonulni.

A napokban kiadott új eljárásrend szerint a Covid-19 fertőzöttel kapcsolatba került tünetmentes személyek - akár óvodásként, tanulóként vagy dolgozóként - a köznevelési intézményt látogathatják. A szoros kontaktus időpontjától számított 5 napig - oltottságtól függetlenül - maszkot kell viselni, ez alól kivételt jelentenek az óvodások.

Amennyiben a kontaktszemélynél felmerül a Covid-19 fertőzés gyanúja, antigén gyorsteszt vagy PCR vizsgálatot szükséges elvégezni. Igazolt pozitivitás esetén 7 napos karanténkötelezettséget rendel el a háziorvos. A tünetek kezdetétől számított ötödik napon negatív antigén gyorsteszt eredménnyel a karantén megszűnik.

Bölcsődei kontaktus esetén továbbra is a hét napos karantén van érvényben - írja honlapján a Vas megyei kormányhivatal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19