Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Néha a politikusok is dolgoznak: nekiestek a szombathelyi belvárosnak az LMP-sek

Tegnap este az LMP helyi csapata a frissen megválasztott képviselővel, Németh Ákossal, valamint Ungár Péterrel együtt tisztogatta a belvárost.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hétvégén lapunk is beszámolt Szemetes játszótér Szombathely szívében 2019. October 20. 11:24 arról a Kisfaludy Sándor utca - Király utca belső udvarán található játszótérről, ami tele volt szeméttel. Hétfőn viszont már arról írtunk Rekordsebességgel tüntették el a szemetet a szombathelyi játszótérről 2019. October 21. 19:31 , hogy ismeretlenek váratlanul eltüntették az itt található rengeteg hulladékot. Közben azonban az LMP Vas megye - vasárnapi hírünk hallatán - egy szemétszedési eseményt hirdetett a keddi napra, hogy összeszedjék a játszótéren található hulladékot.

LMP Vas megye

Ezért a játszótér váratlan megtisztulásáról értesítettük a frissen megválasztott városi képviselőt, Németh Ákost. Németh megjegyezte, hogy ha már összejönnek az emberek, akkor valószínűleg nem kell sokáig keresgélniük, hogy találjanak egy újabb, megtisztításra váró területet. A tegnapi szemétszedésről Horváth Zoltánt, az LMP megyei elnökségi tagját kérdeztük.

A játszótéren találkoztunk, ahol még gyorsan összeszedtük azt a kevés hulladékot, amit láttunk. Ezután átmentünk a Savaria Múzeum parkjába, ami alapvetően már tiszta volt, de az itt talált szemetet is összegyűjtöttük, valamint a Gyöngyös partot is megtisztítottuk. A sétányon végigmentünk egészen a Borostyánkő Áruházig, a teleszedett zsákokat pedig elszállítottuk. Körülbelül tíz LMP tag és aktivista vett részt a tegnapi szemétszedésen, köztük Németh Ákos városi képviselő és Ungár Péter országgyűlési képviselő

- mondta Horváth.

LMP Vas megye

A Facebookon két kép tanúskodik az LMP akciójáról. Érdemes megemlíteni, hogy egy újságcikk és egy Facebook-esemény kellett ahhoz, hogy az illetékesek végre kitakarítsák a szeméttel borított játszóteret. Az pedig, hogy civileknek kell összeszedni az elszórt hulladékot Szombathelyen, eléggé elgondolkodtató.

Horváth még annyit tett hozzá a tegnap esti szemétgyűjtő-akcióhoz, hogy ha ez kell ahhoz, hogy az illetékesek eltakarítsák a hulladékot, akkor minden hasonló esetben meg fognak hirdetni egy-egy eseményt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra