Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mire megtudtuk, hogy mi az a nagy sötétség a Vépi úton, visszajött a fény

Mondjuk érthetetlen, hogy idáig nem vették észre. Mindegy, minden jó, ha jó a vége.

Lapunk korábban többször foglalkozott a Luca székeként készülő szombathelyi Vépi úti kerékpárúttal Már visz valahova a Vépi út végi bicikliút. Illetve … 2019. August 23. 20:02 , és magának az egész útnak a megújulásával.

Már majdnem elfelejtettük a sztorit, amikor május 5-én levelet kaptunk.

Kerékpár utak a vépi úton
A megújult Vépi út
Mészáros D. Zsolt

Ebben egyrészt az állt, hogy az olvasónknak nagyon tetszik a Vépi úti ráncfelvarrás, az új járda és bicikliút szakaszok.

Majd jött a lényeg:

Mely szerint az összképen nagyon sokat ront, hogy „hónapok óta a teljesen sötétbe borul reggelente és este az utca. A kedves illetékeseket meg kellene kérdezni mikorra várható a fényárban való andalgás befelé és hazafelé munkából!?”

Sötétség a Vépi úton
Valóban elég sötét volt
Mészáros D. Zsolt

Lapunk munkatársa így kiment a helyszínre világosban és sötétben, és megállapította, hogy valóban ez a helyzet. Mármint hogy a bicikliút jó néz ki, este viszont gyakorlatilag vaksötét van.

Sötétség a Vépi úton
Itt ki lehet (lehetett) használni a biciklilámpát - Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Május 11-én megírtuk levelünket az E.On-nak, ahonnan az ökormányzathoz írányítottak, mondván, azok a lámpatestek hozzájuk tartoznak.

Így még aznap elküldtük a levelünket az önkormányzatnak, ahonnan pénteken érkezett meg a válasz.

Károlyi Ákos jegyző ebben azt írja, hogy a közvilágítás hibájával kapcsolatban május 10-én érkezett lakossági bejelentés a hivatalhoz.

„Az üzemzavart a kapcsolószekrényben lévő berendezés meghibásodása okozta. A berendezés javítása 2021. május 12-én megtörtént" - közölte a jegyző.

Úgy tűnik, hogy feleslegesen futottunk egy kört. Vagy fene tudja.

Ha viszont olvasók igazat írt, azt nem értjük, hogy hogyan nem tűnt senkinek a hónapokig tartó sötétség.

Mindegy, minden jó, ha jó a vége.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra