Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Miután Karácsony Gergely jelezte, hogy jobbak a fővárosi halálozási adatok, el is tűntek az operatív törzs jelentéseiből

Volt egy állandó rész a koronavirus.gov.hu-n megjelent napi jelentésekben, ami külön kitért a budapesti adatokra. Már nincs.

A 444.hu szerint valószínűleg azért, mert Karácsony Gergely főpolgármester megemlítette, hogy jobbak a budapesti halálozási adatok az országosnál. Erre egyébként a lap is felhívta korábban a figyelmet A vidéki fertőzöttek nagyobb eséllyel halnak bele a koronavírusba, mint a budapestiek 2020. December 23. 10:27 , most pedig azt vette észre, hogy a vonatkozó adat már napok óta nem szerepel a napi jelentésekben.

Utoljára december 27-én lehetett azzal a mondattal találkozni, miszerint „Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 20%-a budapesti”, december 28-án viszont már nem volt sehol ez a mondat az aktuális arányokkal, pedig hónapokon keresztül minden nap találkozhattunk vele.

A főpolgármester vonatkozó posztja december 28-án, reggel 7:40 perckor jelent meg, az operatív törzs pedig gyorsan reagált: egy órával később, 8:45-kor publikálták a szokásos reggeli jelentést, amiben már nem szerepelt a szokásos mondat. És azóta sem.

A lap azonban a meglévő számokból kiszámolta a hiányzó adatot, így kiderült, hogy az áldozatok 19,33 százaléka budapesti, vagyis tovább javult az adat.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra