Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Moderna: 2022 elejére készen lehet az omikron elleni vakcina

Paul Burton, a Moderna vezető orvosi tisztviselője elmondta: azt gyanítja, hogy a koronavírus új, omikron nevet viselő variánsa képes “kikerülni” a jelenlegi oltóanyagokat, és ha ez így van, az év elejére már elkészülhet és elérhető válhat módosított vakcina.

“A következő néhány hétben meg kell tudnunk, hogy a jelenlegi formula képes-e védelmet nyújtani ellene” – mondta el Burton vasárnap a BBC Andrew Marr Show című műsorának vendégeként a Bloomberg hírügynökség beszámolója szerint.

“Ha teljes új vakcinát kell készítenünk, úgy vélem, 2022 elejére kell várni, hogy valóban nagy mennyiségben elérhetővé váljon” – hangsúlyozta.

A Massachusettsi Cambridge-ben székelő biotechnológiai vállalat múlt csütörtökön – hálaadás napján – az Egyesült Államokban több száz munkavállalót mozgósított, miután elkezdett terjedni az új variáns, az omikron híre.

A Moderna pénteken közölte, hogy azon dolgozik, hogy megállapítsa, hatékony védelmet nyújt-e az omikron ellen a vakcinája, és két különböző “booster” , vagyis emlékeztető oltóanyag-jelöltet vizsgál. 

“2021 eleje óta a Moderna kifejlesztett egy átfogó stratégiát az új, aggodalomra okot adó variánsokra felkészülve. A vállalat ismételten bizonyította, hogy 60-90 napon belül képes megkezdeni a klinikai teszteket új jelölteken” – idézi a liner.hu .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19