Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Molnár Miklós vezeti a Pro Savaria listáját, a jobbikos Balassa Péter a második

Marton Zsolt volt fideszes alpolgármestert az utolsó helyre rakták.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nemrég bemutattuk a két nagyobb politikai oldal választási listáit, először a Fidesz-KDNP Illés Károly és Melega Miklós biztosra mehet a szombathelyi önkormányzati választásokon 2019. September 03. 07:43 , majd a z Éljen Szombathely listáját László Győző és Szuhai Viktor már képviselőnek érezheti magát Szombathelyen 2019. September 06. 08:01 elemeztük.

Közben a választási bizottság nyilvántartásba vette a Pro Savaria listáját is, ezen nem találtunk különösebb meglepetést.

Egy, maximum két mandátum szerezhető erről a listáról

A listát Molnár Miklós vezeti, éppúgy, mint öt évvel ezelőtt. Molnár egyéniben is indul, a 11. választókerületben, ahol Kecskés László (Fidesz) és Gömböcz Zoltán (Éljen Szombathely) lesz az ellenfele. Ezt a választókerületet öt éve Kecskés nyerte, Molnár akkor a 2-esben indult, ahol Illés Károly győzött.

Molnár és Balassa sok évnyi vita után most együttműködik
Nyugat.hu

A második helyen Balassa Péter van, aki a Jobbik és a Pro Savaria együttműködésével A Pro Savariával közösen indul a szombathelyi Jobbik az önkormányzati választásokon 2019. August 15. 16:21 került fel a Pro Savaria listájára. Egyéniben Horváth Attilával (Éljen Szombathely) és Büki Zoltánnal (Fidesz) kell megküzdenie.

A korábbi tapasztalatok alapján erről a listáról egy, maximum két mandátum nyerhető. Így Molnárnak és Balassának van esélye listás mandátumra, az utánuk következőknek akkor, ha mindketten nyernek egyéniben.

Koczka Tibornak van esélye a közgyűlési tagságra

A lista harmadik helyén Koczka Tibor áll. Ő független polgármester-jelöltként és a Pro Savaria képviselőjelöltjeként is indul. Képviselő-jelöltként hazai környezetben, az 1-es választókerületben (Herény, Kámon, Minerva) György István Péter (Éljen Szombathely) és Horváth Gábor (Fidesz) az ellenfele. Öt évvel ezelőtt ugyanezeket e jelölteket Koczka könnyedén legyőzte.

Koczka Tibornak jó esélye van a képviselői mandátumra
BZ

Akinek még esetleges, matematikai esélye lehet a listáról bejutni, az a negyedik helyen álló Szalai Bálint. Ő egyébként jobbikos, az elmúlt öt évben külsős bizottsági tag volt. Egyéniben Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely) és Polgár Lívia (Fidesz) ellen indul.

A lista többi helyezettjéről sok információnk nincs, ők eddig nem vettek részt a városi közéletben.

Marton Zsoltnak egy esélye van

Érdemes viszont megemlíteni, hogy a politikába visszatérni készülő Marton Zsolt a jelképes utolsó helyen van. Így a volt fideszes alpolgármesternek az egyik legizgalmasabb választókerületben, a 2-esben kellene nyernie a visszatéréshez. Ott Illés Károly (Fidesz) jelenlegi alpolgármester és Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely) lesz az ellenfele.

Martonnak győznie kell egyéniben, ha vissza akar térni
Vágvölgyi Bálint

Öt évvel ezelőtt itt Illés Győzött 689, a második Bokányi Adrienn lett 617 szavazattal.

Mivel közeledik a jelöltállítás határideje (szeptember 9. hétfő). gyakorlatolag biztosra vehetjük, hogy három lista lesz a szavazólapokon. A Fidesz-KDNP Illés Károly és Melega Miklós biztosra mehet a szombathelyi önkormányzati választásokon 2019. September 03. 07:43 , az Éljen Szombathely listája László Győző és Szuhai Viktor már képviselőnek érezheti magát Szombathelyen 2019. September 06. 08:01 , és a most ismertetett Pro Savaria-lista.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Önkormányzati választás 2019

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra