Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Most jön a neheze: decemberben naponta közel kétszázan halhatnak bele a koronavírusba

Egy amerikai járványmodell szerint, a Washingtoni Egyetemen működő Egészségmérési és értékelési Intézet (IHME) előrejelzésében.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Bill és Melinda Gates Alapítvány támogatásával létrejött, egészségügyi trendek modellezésével foglalkozó kutatóintézet a statiszták mellett az országok járványügyi intézkedései alapján állítja fel rendszeresen frissülő prognózisát. A 24.hu megnézte, hogy immár az újabb szabályok és adatok fényében most mit jelez előre az amerikai járványmodell a magyarországi helyzet alakulásáról.

Ha a magyar kormány szerint is legfontosabb mutatót, a koronavírusnak betudható haláleseteket nézzük, úgy a modell alapján a járvány december 8-9-én éri el a csúcspontját napi 178 áldozattal, addig a halálozások száma folyamatosan emelkedni fog.

Onnantól ez a grafikon némileg javuló tendenciát mutat, de csak január 11. után csökken száz alá a napi halálesetek száma, és még február végén is 56 áldozattal kell számolni naponta. A mostani előrejelzés szerint év végéig 9,2 ezren, február végéig pedig 14 ezren fognak meghalni a vírus következtében.

A halálesetek várható emelkedése ellenére a fertőzés terjedése már lassulóban van a modell alapján, amely a hivatalosan regisztrált esetszámokon túl a tényleges új fertőzések számát is próbálja a megbecsülni.

Eszerint az új fertőzések száma november 22-én tetőzhetett 29,5 ezer új esettel, innentől azonban már lefelé tart ez a görbe. Feltételezve, hogy a jelenlegi korlátozó intézkedések maradnak érvényben, január elején napi 14 ezer, február végén 6,5 ezer tényleges új fertőzéssel lehet kalkulálni naponta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés

Covid 19

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra