Müller Cecília szerint az új fertőzések 87 százalékát már az omikron okozza

Mint mondta, az oltottak is megfertőződhetnek, azonban a betegség lefolyásának súlyosságát jelentősen enyhíti a védőoltás.

Míg a Nemzeti Népegészségügyi Központ még pár nappal ezelőtt is azt kommunikálta, hogy a magyarországi megbetegedések 29 százalékát okozza a koronavírus omikron variáns, addig Müller Cecília ma azt közölte videójában , hogy a magyarországi megfertőződések 87 százalékát az omikron variáns okozza, 13 százalékot pedig a delta.

Müller Cecília elmondta, hogy az omikron variáns fertőzőképessége rendkívüli mértékű, ezért nagyon fontos az a tény, hogy az oltottak is megfertőződhetnek, azonban a betegség lefolyásának súlyosságát jelentősen enyhíti a védőoltás.

Hozzátette, hogy az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, mert minden védőoltás felvétele növeli a szervezet immunválaszát és ezáltal a védelmet is a koronavírus-fertőzéssel szemben. Ezért 12 év felett javasolják mindenkinek a harmadik oltást abban az esetben, ha a második oltást követően négy hónap eltelt.

Azt is megjegyezte, hogy azoknak, akik átestek a betegségen, egy immunreakció kialakul a szervezetükben, valamilyen fokú védettség van, ami jellemzően rövid ideig tart és nem elégséges. Aki oltatlan és átesett a betegségen, az ő számukra is a védelmet az oltás felvétele jelenti.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19