Megint nagy a fű Szombathely legújabb lakóparkjában - írta olvasónk

Legutóbb májusban kaptunk képeket a magas fűről az Óperint lakóparkból.

Ismét megállt a fűnyírás az Óperint lakóparkban - írja levelében olvasónk, aki fotókat is küldött.

Olvasó

Olvasónk májusban is küldött Kinek kellene lenyírnia a füvet az új szombathelyi lakóparkban? (Frissítve) 2022. May 12. 06:57 hasonló képeket. Akkor azt is írta, hogy tavaly egyszer nyírták le a füvet a lakóparkban, de közben a terület Perint-parti részénél többször is volt fűnyírás.

Mint akkor is írtuk, azért lehet eltérés a két terület között, mert folyók, patakok, tavak medre és közvetlen környezete a területi vízügyi igazgatóságokhoz, Szombathelyen és egész Vas megyében a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatósághoz tartozik. Ezeken a részeken az igazgatóságnak kell gondoskodnia a fűnyírásról és a szemétszedésről Tele van szeméttel a Gyöngyös patak medre 2022. February 16. 15:57 is.

Olvasó

Kis utánjárással kiderült, hogy az olvasónk által jelzett nagy fű magánterületen van, így ott nem az önkormányzat (és nem a vízügyi igazgatóság) az illetékes, a terület tulajdonosának a feladat a fűnyírás.

Májusban megjelent cikkünkre az Óperint-lakópark beruházójának képviselője reagált, mint mondta, természetesen nyírják a füvet, amit az önkormányzati fűnyírással párhuzamosan intéznek. Hozzáétette, senkinek sem célja, hogy rendetlenség, túl magas fű legyen a lakóparkban.

Olvasó

Amúgy hamarosan a természet és a közeledő tél mindenütt megoldja a fűnyírás problémáját, egészen jövő tavaszig.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem