Megint nagy a fű Szombathely legújabb lakóparkjában - írta olvasónk

Legutóbb májusban kaptunk képeket a magas fűről az Óperint lakóparkból.

Ismét megállt a fűnyírás az Óperint lakóparkban - írja levelében olvasónk, aki fotókat is küldött.

Olvasó

Olvasónk májusban is küldött Kinek kellene lenyírnia a füvet az új szombathelyi lakóparkban? (Frissítve) 2022. May 12. 06:57 hasonló képeket. Akkor azt is írta, hogy tavaly egyszer nyírták le a füvet a lakóparkban, de közben a terület Perint-parti részénél többször is volt fűnyírás.

Mint akkor is írtuk, azért lehet eltérés a két terület között, mert folyók, patakok, tavak medre és közvetlen környezete a területi vízügyi igazgatóságokhoz, Szombathelyen és egész Vas megyében a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatósághoz tartozik. Ezeken a részeken az igazgatóságnak kell gondoskodnia a fűnyírásról és a szemétszedésről Tele van szeméttel a Gyöngyös patak medre 2022. February 16. 15:57 is.

Olvasó

Kis utánjárással kiderült, hogy az olvasónk által jelzett nagy fű magánterületen van, így ott nem az önkormányzat (és nem a vízügyi igazgatóság) az illetékes, a terület tulajdonosának a feladat a fűnyírás.

Májusban megjelent cikkünkre az Óperint-lakópark beruházójának képviselője reagált, mint mondta, természetesen nyírják a füvet, amit az önkormányzati fűnyírással párhuzamosan intéznek. Hozzáétette, senkinek sem célja, hogy rendetlenség, túl magas fű legyen a lakóparkban.

Olvasó

Amúgy hamarosan a természet és a közeledő tél mindenütt megoldja a fűnyírás problémáját, egészen jövő tavaszig.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem