Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Trükk vagy varázslat? - a mágusok köztünk járnak

Meglestük Nagy Jonathan trükkjeit - az illuzionista idén egy önálló show-val is készül a szombathelyi közönségnek.

Nagy Jonathan bűvészműhelyét már korábban bemutattuk olvasóinknak egy videós riportban Kihúztuk a nyulat Nagy Jonathan kalapjából (videó) 2013. February 28. 14:29 , akkor megtudtuk, hogy nem csak nehéz, de veszélyes hivatás is a bűvészkedés, pláne ha víz alól próbál szabadulni az illuzionista. Jonathan az utóbbi időkben eltüntetett egy Ferrarit az egyik kereskedelmi csatorna kamerái előtt, most pedig kisfilmet forgattak legújabb trükkjeiről, amelyeket megismerhettünk mi is.

Nagy Jonathan bűvész forgatás közben
Forgatás a szövőgyárban
Garai Antal Atom

A szombathelyi, egykori szövőgyárban hatalmas fekete dobozok sorakoztak egymás mellett, rajtuk a felirat: Power of Magic. A bűvésztől megtudtuk, hogy az újakkal együtt már tizenkét illúziója van (más néven előadása, az apróbb trükkök mellett), és így az ország bűvészei közül jelenleg neki van a legtöbb eszköze. Jonathan a sorozatos fellépései mellett egész estés showra készül Szombathelyen, amit a tervek szerint novemberben fog bemutatni a közönségnek. Persze mi betekinthettünk a kulisszák mögé is, de hétpecsétes titkot fogadtunk, nem leszünk maszkos leleplezők, ennek ellenére még így is el lettünk varázsolva.

Nagy Jonathan bűvész
Az Isten megteremtette az oldalbordából, a bűvész pedig szétválasztotta
Garai Antal Atom

Mágusok járnak köztünk

A forgatási napon sok minden lebegett, elsőként egy asztal, másodszorra a bűvész barátnője (asszisztense), majd egy óriási masnis ajándékdoboz is. A semmiből megjelent a lehulló függönyök mögött a bűvész, átjutott egy fémlemezen, többször is eltüntette segédjét, illetve egyszer félbe is vágta, majd újra összeillesztette. Galériánkban megnézhetik a legtrükkösebb pillanatokat.

Nagy Jonathan és a megjelenítő
Elő a semmiből
Garai Antal Atom

Hogy miképp lehet villanásnyi idő alatt kijutni egy bekötözött zsákból, ami egy lelakatolt ládában van, s konkrétan magunkat a segédre cserélni, nem fejtettük meg, mint ahogy azt sem, hogy miképp szúrta át Jonathan lángoló lándzsákkal szíve hölgyét, majd honnan került elő még másik két lány. Gondolkodtunk a trükkökön, de egyik-másik gondolatmenet mindig valamiben hibádzott, így nem is járattuk rajta nagyon az agyunkat, mert így megmarad az illúzió. Így is tértünk haza a nap végén, nem keresve a megoldásokat, hanem elfogadva azt, hogy varázslatot láttunk, s a mágusok köztünk járnak.

Nagy Jonathan bűvész
Nem, nem az asszisztens gyomra ég
Garai Antal Atom
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Kihúztuk a nyulat Nagy Jonathan kalapjából (videó)

Megnéztük, hol tréningezik a szombathelyi illuzionista, aki tüntetett már el Ferrarit, és szabadult víz alól is.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra