Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagy Selfie-Verseny: kié a legcsúcsabb mobilos önarckép? Szavazás!

Beérkeztek a képek, ott sorakoznak a cikk alján, voksoló box alattuk, csorogjanak a szavazatok!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

FRISSÍTÉS : Az kiderült a #nyugatselfie-vel hashtagelt képek alapján, hogy a selfie műfaja még nem robbant fel annyira Magyarországon, hiszen mindössze 9 Instagramos fotó kapta meg ezt a címkét. Ettől függetlenül a cikk alján máris lehet szavazni rájuk - péntekig!

Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Eléggé jelentős hír volt augusztus végén, hogy az angol nyelv legtiszteletreméltóbb, leghitelesebb szótárába, az Oxford English Dictionarybe hivatalosan is bekerült - több egyéb új szó, mint például a twerk vagy az unlike mellett - a selfie kifejezés. Hogy micsoda, elnézést? Hosszas definíciókísérlet helyett inkább képben mondjuk el, ha már úgyis egy képtípusról van szó, hogy mi az istennyiláról karattyolunk:

Nyugat.hu

A selfie ugyanis a self-portrait photograph rövidítése, ami fotós önarcképet jelent. És amióta a telefonok egyre jobb kamerájával egyre szebb színben tüntethetjük fel magunkat, azóta ezt egyre többen ki is használják, és nem csak a jól sikerült házi tortájukról, a hétvégi buliról meg a kölykeikről töltenek fel fotókat az internetre, hanem magukról is, amint kitartott kézzel, vagy mondjuk egy tükrös liftben nyomják le a megörökítőgombot. És ebben már semmi szégyellnivaló nincs az égvilágon!

De hogyan szelfizzünk jól?

Ez viszont egy kardinális kérdés! A selfie ugyanis papírvékony jégen táncol: csak ennyi választja el egymástól az elfogadható önarcképet a könnyen nevetség tárgyává váló, exhibicionista megnyilatkozástól. A jó selfie önhittség helyett magabiztosságot, röhejesség helyett humort sugall. De éppen ezért is olyan nehéz elkészíteni!

Mindenféle selfie, mert a selfie sem egyféle!
Nyugat.hu

És éppen ezért is gondoltunk arra, hogy ha már egy olyan műfajról beszélünk, ami a mobilfotózás oroszrulettje, mert jókora adag bevállalósságot követel meg művelőjétől, akkor következő házi fotóversenyünket miért is ne ebben a kategóriában hirdessük meg? Volt itt már esküvői képverseny, majd gyerekek, aztán macskák és kutyák, de rájöttünk, hogy amikor maga a fotós kerül a saját képére, na az az igazán valami! Szűkítünk azonban a témán: a képek buli előtt, alatt, után készüljenek, azaz teljes fegyverzetben és minden eluraló magabiztossággal!

A képeket viszont már nem hozzánk kell beküldeni, hanem az Instagramra feltölteni, és egyszerűen csak felcímkézni azt #nyugatselfie hashtaggel a leírásban. És már meg is vagyunk! A feltöltögetési határidő december 1., éjfél - eddig az időpontig figyelni fogjuk, hogy milyen brutálisan jó selfie-k kerültek fel az instára. Aztán szavaztatunk, végül nyertest ünneplünk, s természetesen nyeremény is lesz! Szelfizésre fel!

És a képek, melyek megkapták #nyugatselfie hashtaget:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnyű

Hirdetés