Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezért ne simogassunk vadállatkölyköket

Minden évben rengeteg vadkölyök életébe kerül, hogy olyan aranyosak és a kirándulók megsimogatják őket. Az emberszagú kölyköket nem táplálja tovább az anyjuk.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bogáti András polgári természetőrként és túravezetőként járja az erdőket, mezőket. Ezúttal a vadkölykökre szeretné felhívni a figyelmet. Májusban már nagyobb valószínűséggel találkoznak a kirándulók vadállatok kölykeivel a hazai erdőkben és mezőkön és sokan elkövetik azt a hibát, hogy megsimogatják az elbűvölő apróságokat.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Amellett, hogy a kölyökállatoknak nem feltétlenül kellemes az, amikor egy csúcsragadozó (jelen esetben az ember) ér hozzájuk, a simogatás gyakran a kölykök életébe is kerül. Az apróságok anyja ugyanis megérzi az ember szagát saját kölykén és innentől nem táplálja tovább.

Videónkban Bogáti András beszél erről, kezében egy rókakölyökkel és tanácsokat is kapnak a kirándulók, mit tegyenek, ha látszólag magányos állatkölyköt találnak. Kérjük Olvasóinkat, fogadják meg a tanácsokat és ne érintsék meg a csöppségeket, akármilyen kedves és aranyos is egy-egy süni, őzike, vagy vadmalac. Vannak, akik meggondolatlanul hazaviszik az apróságokat, amivel több probléma is van, erről szintén videónkban hallhatnak.

Rókakölyök
Rókakölyök
Tánczos Mihály

Javasoljuk, hogy ha állatkölyökbe botlanak, akkor tisztes távolból fényképezzék le a jószágot és hagyják magára, hadd menjen vissza hozzá az anyja. Ha pedig nem tudják, adott helyzetben mit tegyenek, akkor még az állat megérintése előtt hívjanak fel egy szakembert - pl. az érintett nemzeti parkból és hallgassák meg, ő mit tanácsol.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Megmentett denevérek, elpusztult rigók Szombathelyen, jeges fán telelő gólya

Valószínűleg a járókelőknek köszönheti életét több száz denevér, a piac mellett leszedett tábla mögül hullottak a földre. A Weöres Színháznál rejtélyes rigópusztulás nyomait láttuk és itthon maradt gólyát is lencsevégre kaptunk.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnyű

Hirdetés