Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Holnaptól karantén alá kerül Bécsújhely

A várost csak friss negatív teszttel lehet elhagyni. Nehezebb lesz a dolga a kinti munkavállalóknak.

Az elmúlt hét napban több mint 400 új fertőzöttet diagnosztizáltak Bécsújhelyen (Wiener Neustadt). A járvány terjedését a város részleges lezárásával próbálják lassítani – adta hírül a noe.orf.at.

Szerdától a város elhagyásához 48 óránál nem régebbi negatív antigén-tesztre, vagy 72 óránál nem régebbi PCR-tesztre lesz szükség – jelentette be Ulrike Königsberger-Ludwig, Alsó-Ausztria egészségügyért felelős tartományi tanácsosa. Az autósok és a vonatozók is szúrópróbaszerű ellenőrzésekre számíthatnak.

Tesztelés
PID/Schaub-Walzer

A tartományi tanácsos hozzátette, hogy az ellenőrzéseket fokozatosan vezetik be, szombattól fognak csak büntetni. Klaus Schneeberger polgármester ugyanis bízik abban, hogy szombattól már megfelelő mennyiségű teszt lesz. A jelenlegi napi kétezerről tizenötezerre fogják növelni a szűrések számát.

Persze most is lesznek kivételek: sem tíz év alatt nem lesz kötelező a teszt, sem azoknak, akik már bizonyítottan átestek a koronavírus-fertőzésen. Felmentést kapnak azok is, akiket az iskolájukban vagy a munkahelyükön rendszeresen szűrnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19

Tovább az oldalra