Nem akarjuk elkiabálni, de kezd kikupálódni a szombathelyi Berzsenyi tér

A térkő maradt, de egyre több a virág és a zöld.

Ha a szombathelyi közterek számára lenne egy verseny, hogy melyikről írtak a legtöbb rosszat, azt minden bizonnyal megabiztosan nyerné a Berzsenyi tér.

A város „spirituális” központját – követve a trendet Végigmentünk Szombathely kikövezett terein, utcáin 2018. October 09. 12:57 - hat évvel ezelőtt térkövezték le A szombathelyi Berzsenyi téren sem spórolnak a térkövekkel 2017. September 27. 21:55 , amivel egyrészt sikerült száműzni innen a történelmi hangulatot, másrészt még jobban felforrósítani az amúgy is egyre forróbb nyarakat.

Berzsenyi tér
Az továbbra is biztos, hogy valami nagyon félrement itt
Mészáros D. Zsolt

Mindezt rendszeres időközönként szóvá is tettük, utoljára múlt nyáron, amikor a nagyobb hőhullámok egyike elérte a várost.

Az továbbra is biztos, hogy nagyon félrement itt valami, de igazságtalanok lennénk, ha nem vennénk észre, hogy az utóbbi időben az illetékesek igyekeztek menteni a menthetőt.

Berzsenyi tér
Igyekeznek menteni a menthetőt - Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Néhány nappal ezelőtt egy kiadós zivatarban mentem át a téren, és rácsodálkoztam, hogy lám, mennyivel több a zöld, mint korábban, hogy kezdenek megnőni a teret szegélyező kisfák, hogy milyen harmonikusak a virágágyások és hogy milyen esztétikusra sikerült a tér és a Szily János utca találkozása.

Berzsenyi tér
Kezdenek nőni a fák - Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Másnap, immár napsütésben visszamentem a térre, és nagyjából ugyanezt állapítottam meg, mi több, a tér egyik padján már ültek is. Mondjuk tíz közül egyen, de ez is nagy előrelépés a korábbiakhoz képest.

Berzsenyi tér
A Szily János utca felől közeledve - Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Mondjuk ki: a Berzsenyi tér szép, majdnem képeslapokra kívánkozóan szép lett, és el sem merjük képzelni, mit lehetett volna kihozni belőle.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Helyek