Nem bírják már a pszichés terhelést az ápolónők

Az önkéntesek toborzása is inkább teher lesz a dolgozóknak, mint segítség.

"Rengeteg a túlóra, sok nővér esik ki még mindig, akár a koronavírus-fertőzés vagy a túlterhelés miatt, sokan pszichésen nem bírják a terhelést" - nyilatkozta az ATV Start című műsorában Eisenhauerné Fördős Andrea, a Független Egészségügyi Szakszervezet alelnöke. A heti 40 óra helyett 60-70 órát dolgoznak az ápolók - tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy az átirányított dolgozók jöhetnek olyan területről, ahol nem mindennapi helyzet az, hogy ilyen súlyos állapotúak a betegek, vagy sok a halott, ezért jellemző, hogy kéthetente, havonta cserélik az ápolókat, mivel annyira megterhelő lelkileg számukra ez az ellátás, hogy nem tudják tovább csinálni.

Kitért arra is, hogy a 3-4 órás képzés után beálló önkéntesek jelenléte nem segítség, hiszen egy segédápolónak is egy-másfél évig kell tanulnia. Jogilag is kérdésesnek tartja az ötletet: ha egy önkéntes nem észlel valamit a betegen, az kinek a felelőssége? Az önkéntesek felügyelete inkább csak teher a dolgozók számára - tette hozzá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19