Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem csak Szombathelyen, Vas megye más településein is osztják a maszkokat (Frissítés: jó pár újabb település a listán)

Sőt, van ahol már március 25-én megtörtént a kiosztás, és akad olyan település is, ahol tisztítószereket is kapnak a helyi lakosok.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Számos Vas megyei településen osztják a maszkokat a napokban, legalábbis ez derült ki néhány Facebook-bejegyzésből, melyek megtaláltak minket a közösségi oldalon. Mint a celldömölki polgármester írja,

csomagoljuk és postaládákba tesszük a pamutmaszkokat, amiket a lakcímnyilvántartás adatai alapján juttatunk el minden háztartásba, a hét végéig mindenhova eljut.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Nemesbődön viszont úgy tűnik - kisebb település révén - gyorsabban lezavarták a maszkosztást. A Nemesbődért Egyesület egyetlen nap alatt kiosztotta az egyedi megjelenésű maszkokat. Elismerésünk a designért.

Egy olvasónk cikkünk megjelenése után, annak alján olvasható kérdésünkre reagálva jelezte, hogy Horvátzsidányban is sort került önkormányzati maszkosztásra. És valóban, Krizmanich István polgármester Facebook-oldalán is olvasható a néhány órája megjelent bejegyzés a maszkosztásról:

És egy másik olvasói jelzés alapján Répcelak sem marad ki. Szabó József polgármester szintén néhány órája jelezte:

Arról pedig maga a polgármester, Beni Ferenc tájékoztatott minket e-mailben, hogy Rum községben is zajlik a maszkosztás:

Olaszfáról is a polgármester, Fekete Róbert jelezte cikkünk megjelenése után, hogy szintén maszkokat osztottak a lakosságnak, és erről egy videót is mellékelt:

Csöngén viszont nem csak maszkokat osztott az önkormányzat, hanem tisztító, fertőtlenítő csomagokat is - derült ki egy olvasónk jelzéséből:

És itt érkeznek a fertőtlenítő szerek:

Bőben viszont kifejezetten gyors volt a polgármester, Hajós Attila, ugyanis már március 25-én kiosztásra kerültek a maszkok:

De Hencsei Tamás, Bögöt polgármestere is jelentkezett nálunk, hogy beszámoljon a maszkosztásról. Mint írja:

Szeretném jelezni, hogy a tegnapi napon (április 1.) a mi községünkben is megtörtént a védőmaszkok kiosztása. Alpolgármester asszonnyal, Németh Nikolettával saját kezűleg hordtuk ki a bögötieknek (mellékelt fotó), háztartásonként 2 darabot osztottunk, melyekhez kísérőszöveget mellékeltünk (útmutató, figyelemfelhívás, tudnivalók, jókívánság).

És mellékelt ehhez fotót is, íme:

Hencsei Tamás
Nyugat.hu

Pénteken levelet kaptunk Tompaládonyból is. Olvasónk azt írja, hogy az ottani polgármester, Molnár Ildikó, „március 16-tól folyamatosan, saját kezűleg készíti a maszkokat, melyekhez a lakosság, a helyi kisboltban, térítésmentesen hozzájuthat”.

Olvasónktól kértünk és kaptunk fotót a tompaládonyi maszkokról
Olvasói fotó

Ön tud még olyan Vas megyei településről, ahol sor került ilyen ingyenes, lakosság részére történő maszkosztásra? Ha igen, írja meg!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés