Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem csak Szombathelyen, Vas megye más településein is osztják a maszkokat (Frissítés: jó pár újabb település a listán)

Sőt, van ahol már március 25-én megtörtént a kiosztás, és akad olyan település is, ahol tisztítószereket is kapnak a helyi lakosok.

Számos Vas megyei településen osztják a maszkokat a napokban, legalábbis ez derült ki néhány Facebook-bejegyzésből, melyek megtaláltak minket a közösségi oldalon. Mint a celldömölki polgármester írja,

csomagoljuk és postaládákba tesszük a pamutmaszkokat, amiket a lakcímnyilvántartás adatai alapján juttatunk el minden háztartásba, a hét végéig mindenhova eljut.

Nemesbődön viszont úgy tűnik - kisebb település révén - gyorsabban lezavarták a maszkosztást. A Nemesbődért Egyesület egyetlen nap alatt kiosztotta az egyedi megjelenésű maszkokat. Elismerésünk a designért.

Egy olvasónk cikkünk megjelenése után, annak alján olvasható kérdésünkre reagálva jelezte, hogy Horvátzsidányban is sort került önkormányzati maszkosztásra. És valóban, Krizmanich István polgármester Facebook-oldalán is olvasható a néhány órája megjelent bejegyzés a maszkosztásról:

És egy másik olvasói jelzés alapján Répcelak sem marad ki. Szabó József polgármester szintén néhány órája jelezte:

Arról pedig maga a polgármester, Beni Ferenc tájékoztatott minket e-mailben, hogy Rum községben is zajlik a maszkosztás:

Olaszfáról is a polgármester, Fekete Róbert jelezte cikkünk megjelenése után, hogy szintén maszkokat osztottak a lakosságnak, és erről egy videót is mellékelt:

Csöngén viszont nem csak maszkokat osztott az önkormányzat, hanem tisztító, fertőtlenítő csomagokat is - derült ki egy olvasónk jelzéséből:

És itt érkeznek a fertőtlenítő szerek:

Bőben viszont kifejezetten gyors volt a polgármester, Hajós Attila, ugyanis már március 25-én kiosztásra kerültek a maszkok:

De Hencsei Tamás, Bögöt polgármestere is jelentkezett nálunk, hogy beszámoljon a maszkosztásról. Mint írja:

Szeretném jelezni, hogy a tegnapi napon (április 1.) a mi községünkben is megtörtént a védőmaszkok kiosztása. Alpolgármester asszonnyal, Németh Nikolettával saját kezűleg hordtuk ki a bögötieknek (mellékelt fotó), háztartásonként 2 darabot osztottunk, melyekhez kísérőszöveget mellékeltünk (útmutató, figyelemfelhívás, tudnivalók, jókívánság).

És mellékelt ehhez fotót is, íme:

Hencsei Tamás
Nyugat.hu

Pénteken levelet kaptunk Tompaládonyból is. Olvasónk azt írja, hogy az ottani polgármester, Molnár Ildikó, „március 16-tól folyamatosan, saját kezűleg készíti a maszkokat, melyekhez a lakosság, a helyi kisboltban, térítésmentesen hozzájuthat”.

Olvasónktól kértünk és kaptunk fotót a tompaládonyi maszkokról
Olvasói fotó

Ön tud még olyan Vas megyei településről, ahol sor került ilyen ingyenes, lakosság részére történő maszkosztásra? Ha igen, írja meg!

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra