Nem fértek el a halottaink, és összevesztünk Clooney-val

Őrült egy hét volt, vagy már nehezen bírjuk ezt az egészet.

Ez volt az a hét, amikor minden eddigi tagadás és mellébeszélés értelmetlenné vált, mert most derült ki, hogy a Markusovszky kórház proszektúráján egymáson, néha fedetlenül fekszenek a halottak Egymásra pakolva, néhol fedetlenül fekszenek a halottak a szombathelyi kórház proszektúráján? 2020. November 23. 12:27 . Olvasónk hívta fel erre a figyelmünket, aki megdöbbentő képeket is küldött. "A Markusovszky kórház proszektúráján levő áldatlan állapotokra szeretném felhívni a figyelmüket. Ma reggelre annyi elhunyt került a halotthűtőbe, hogy 20 elhunyt egymás hegyén hátán a földön fekszik, a többi 32-t lehetett csak szabályosan tárolni." - közölte.

Markusovszky kórház, patológia osztály
Olvasó

És persze lett folytatása Már korábban figyelmeztettek a szakemberek, hogy megtelnek a kórházak halotthűtői 2020. November 25. 11:21 is. A kórház többszöri megkeresésünkre sem válaszolt, de - mint másnap írtuk - Káldy Zoltán orvosigazgató a 24.hu-nak elismerte, hogy valóban gondok vannak, és külső telephelyek bevonásával oldják meg a problémát. Kedden késő délután Nemény András, Szombathely polgármestere élőben jelentkezett be a Facebookon, ahol elmondta , egyeztetett Nagy Lajossal, a Markusovszky kórház főigazgatójával, aki azt mondta, rendeződött a helyzet, és megígérte, hogy megoldják a problémát.

Markusovszky kórház
Mészáros Zsolt

Úgy alapesetben ennyi izgalom elég egy egész hétre, de hol volt még a vége. Két szombathelyi eset mutatta meg Két szombathelyi eset mutatta meg, mekkora károkat okoz, ha titkolózásra kényszerítik a szakembereket 2020. November 25. 19:28 , mekkora károkat okoz, ha titkolózásra kényszerítik a szakembereket. Már tavasszal, a járvány első hullámakor látható volt, hogy a kormány és a hivatalos szervek szándékosan tartják tudatlanságban, tájékozatlanságban az állampolgárokat. Persze, az ő szemszögükből annyiban érthető, hogy így nyugodtan folytathatják a "Mi védekezünk a legjobban" , és "Magyarország van a legjobb helyzetben" című műsorokat.

Koronavírus - Egészségügyi maszkot tettek Juhász Ferenc szobrára Biatorbágyon
MTI/Vasvári Tamás

Embercsempészt is fogtak nálunk Videó: Újabb embercsempészt fogtak el a rendőrök Szombathely határában 2020. November 27. 13:08 . A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információi alapján állítottak meg a rendőrök egy osztrák rendszámú személygépkocsit Szombathely határában, a 86-os és 87-es főutak közös szakaszán. A több rendőrautó által körbevett Volvót egy német állampolgárságú férfi vezette.

Embercsempész elfogása Szombathely határában
TM/Nyugat.hu

Ez nem zavart meg abban - és a járvány sem -, hogy feldíszítsük Így díszítették Szombathely karácsonyfáját 2020. November 27. 15:55 a közös karácsonyfánkat. A 20 év körüli fát már most imádja mindenki, ami nem is csoda, hiszen egy csodaszép, formás, 10 méter magas óriás, ami tökéletesen mutat vadiúj helyén.

főtéri karácsonyfa díszítés
Mészáros D. Zsolt

S ha már itt tartunk, meggyulladt az első adventi gyertya Ég az első gyertya, de más ez az advent 2020. November 28. 18:36 is a Berzsenyi téren. Minden évben így történik, most mégis másképp. Hiszen – ha lehet ilyet mondani – szinte titokban történt mindez, s épp azért, hogy kevesen legyenek, bármi ironikus is ez egy ilyen ünnepi alkalommal.

Adventi gyertyagyújtás a Berzsenyi téren
Mészáros D. Zsolt

De azért belestünk egy udvarra, és mesébe illő Mesébe illő, varázslatos házikót találtunk Szombathely belvárosának mélyén 2020. November 26. 07:22 , varázslatos házikót találtunk Szombathely belvárosának mélyén. Azt is elmeséltük, most épp ki lakik benne. A látványt az teszi tökéletessé, hogy az egész házat sűrűn ellepi az őszi színekben pompázó borostyán, amitől az volt a benyomásom, mintha egy évtizedek óta az erdő mélyén felejtett öreg viskó magasodna fölém.

Borostyános ház
Mészáros D. Zsolt

Az élet azonban nem annyira csodaszép, mint amilyennek ránézésre tűnik. Kormányunk összeveszett George Clooney-val Az amerikai hírességek hébe-hóba beleszólnak a magyar politikába 2020. November 28. 07:26 mert csúnyákat mondott Orbán Viktorra. Levontuk a tanulságot, miszerint az amerikai hírességek hébe-hóba beleszólnak a magyar politikába. George Clooney nem az első volt, és valószínűleg nem is az utolsó. Érdemes megnézni, kik azok a külföldi hírességek, akik nyíltan formáltak véleményt a magyar kormányról.

george clooney
youtube

De ezen a héten volt a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja. Bátor szombathelyi nők „Éjszaka arra riadtam fel, hogy valaki meztelenül matat rajtam” – Szombathelyi nők történetei az erőszakról 2020. November 26. 19:06 történeteit osztottuk meg. - „Éjszaka arra riadtam fel, hogy valaki meztelenül matat rajtam”.

Erőszak
infocegled.hu

Tényleg őrült egy hét volt. Mint az összes többi is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely