Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ausztriában elakadt a minisztériumban a 3G rendelet, sok a bizonytalanság

Elvileg a mai naptól kellene alkalmazni.

Nem lép életbe ma a korábban október 15-re beharangozott 3G-szabályrendszer az osztrák munkahelyeken. A szociális partnerek közötti hosszú távú megállapodás a tervezettnél több időt vesz igénybe.

Az osztrák Egészségügyi Minisztérium rendelettervezete azt írja elő, hogy a 3G szabályt október 15-től alkalmazni kell a cégek, vállalkozások minden alkalmazottjára, tulajdonosára és üzemeltetőjére, mindenkire, aki találkoznak kollégákkal vagy ügyfelekkel. A ma még mindig tervezetként létező, tehát életbe nem lépett rendelet szerint vagy oltottnak, vagy felgyógyultnak vagy igazoltan negatívnak kell lennie minden dolgozónak. A munkahelyekre mindig vinni is kell az erről szóló bizonyítékokat.

3G, grün pass, vakciaigazolvány
net

A Kleine Zeitung csütörtökön az egészségügyi minisztériumtól megtudta: Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter rendelete elkészült ugyan, de még a minisztériumi egyeztetés alatt áll. Mückstein szóvivője azt ígérte a lapnak, hogy amint befejezik az egyeztetéseket, tájékoztatják a közvéleményt a szabályokról és határidőkről.

Az osztrák lap egyébként azt is megjegyzi, a korábban beharangozott, majd hatályba nem léptetett rendelkezés sok bizonytalansághoz és konfliktushoz vezetett az ausztriai munkahelyeken.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19

Tovább az oldalra