A Nemzeti Népegészségügyi Központ új állásponton van a 4. oltás körül

Közben a szennyvízben csökken a koronavírus.

Jelenleg a koronavírus-járvány lecsengő időszakában vagyunk, így egyelőre nem látja szükségesnek a negyedik oltások felvételét a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakértője– írja az M1-re hivatkozva az Infostart.hu .

Páldi Anna reméli, hogy a nyár járványmentes lesz, hogy mi lesz ősszel, azt viszont "meglátjuk", a nyár örömeinek azért most majd lehet hódolni.

Szerinte nem tűnt el teljesen a járvány, főként a kockázati csoportokba tartozóknak kell vigyázni, de a kórházi felvételi adatok és a súlyos esetek száma is csökken.

koronavirus.gov.hu

A negyedik oltással kapcsolatban elmondta: még nem tiszta a kép, de a nemzetközi álláspont szerint

ebben a kora nyári szezonban nem szükséges általánosan a negyedik oltás.

Közben a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapja szerint a szennyvízmintákban a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban további csökkenést mutat . Számottevő csökkenés Kecskeméten, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szekszárdon és Szolnokon figyelhető meg, míg a városok többségét stagnáló tendencia jellemzi. Emelkedés csak Zalaegerszegen tapasztalható.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19