Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nevet vált az AstraZeneca, ami hatásosabb, mint korábban mérték

Két hónap alatt összesen 666 700 adag oltóanyagot szállított a brit-svéd vállalat Magyarországra.

Április 1-jén összesen 218 400 adag AstraZeneca oltóanyag érkezett Magyarországra. Február eleje óta ez már a kilencedik szállítmány az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca közös fejlesztésű oltóanyagából, ezzel a vállalat által Magyarországra küldött vakcina mennyisége átlépte a 660 ezer adagot – közölte lapunkkal a cél.

Az AstraZeneca március 25-én jelentette be az Amerikai Egyesült Államokban több mint 32 ezer résztvevővel végzett fázis III klinikai vizsgálatok elsődleges eredményeit, melyek megerősítették a vakcina március 22-én közzétett időközi elemzésének pozitív megállapításait.

Judák Rita orvos beolt egy pácienst az AstraZeneca koronavírus elleni vakcina első adagjával a Vasútegészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kiemelten Közhasznú Kft. oltópontján Szegeden
MTI/Rosta Tibor

Eszerint - a második dózist követően 15 vagy annál több nap elteltével, a két dózis beadása között négy hetes különbséggel - a vakcina hatékonysága a tünetes COVID-19 megelőzésében 76%-os, míg a súlyos vagy kritikus állapotú betegség, illetve a kórházi kezelés szükségessége ellen 100%-os védelmet nyújt. A vizsgálatok szerint a 65 év feletti csoportban a vakcina hatékonysága 85% volt.

Ez magasabb érték, mint amit korábban mértek Hogyan lehetséges, hogy sok beoltott is kórházba kerül? March 25. 19:43 .

Biztonságossági aggályok nem merültek fel – közölte a cég.

A vakcina körül az utóbbi időben több vita is zajlott, ami minden bizonnyal hozzájárult ahhoz, hogy a lakosság meglehetősen bizalmatlan iránta Megvan, melyik a legnépszerűbb vakcina itthon March 22. 13:27 .

Talán ezzel függ össze, hogy az Európai Unió Gyógyszerügynöksége a napokban elfogadta a korábban hivatalosan COVID-19 Vaccine AstraZeneca néven forgalmazott vakcina új elnevezését, így mostantól az AstraZeneca az Európai Unióban Vaxzevria márkanév alatt forgalmazhatja az oltóanyagát.

„A teljes névátállás körülbelül hat hónap múlva várható, de az új márkanév semmilyen változást nem jelent sem magában az oltóanyagban, sem az AstraZeneca politikájában, mely szerint a világjárvány ideje alatt önköltségi áron biztosítja a világ számára a vakcináját”- közölte a cég.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra