Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Még mindig nincs megállapodás Ausztria és Magyarország között – Vajon miért?

Évtizedes szokásokat ír felül ez a helyzet és az osztrák sajtó most éppen ezt vesézi ki.

Magyarország továbbra is folytatja a határellenőrzéseket. A magyar határok néhány kivételtől eltekintve le vannak zárva a külföldiek előtt, így a turisztikai utak Magyarországra általában nem lehetségesek – írja összefoglalójában a magyarországi helyzetről az ORF.at.

Május végén Magyarország túllépte az ötmilliós határt, már ami az első oltást megkapott emberek számát illeti. Ennek hála a 9,8 milliós országban enyhítették a szabályokat, a kemény lezárás után Sopronban is felélénkült az élet.

Az osztrákok is utaznak, bár az osztrák állampolgárok beutazása nem lehetséges, vagy csak bizonyos feltételek mellett: Magyarországra a beutazás megengedett az üzleti utazóknak és a 30 km-es övezetben a határon átnyúló ingázóknak is, legfeljebb 24 óráig.

A kulturális események, múzeumok és fitnesz stúdiók látogatása csak a magyar védettségi kártyával engedélyezett. A vendéglátóhelyek kültéri területei viszont mindenki számára nyitottak. A fedett területek azonban megintcsak magyar oltási igazolvánnyal engedélyezettek.

„Az osztrák vendégek is ellátogathatnak éttermünkbe, de a jelenlegi szabályozás szerint csak a teraszon ülhetnek. Rossz időben ez természetesen kihívás” – mondja Major Vilmos, egy soproni étterem ügyvezető igazgatója.

A PCR-teszteket Magyarországon sehol nem veszik figyelembe – jegyzi meg az ORF, megjegyezve, hogy még mindig nincs megállapodás Ausztria és Magyarország között.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19

Tovább az oldalra