Eddig: 1 788 363 / 3 000 000 Ft, 90 támogató. Még5nap.
Légy része az igazságnak!

Novák Katalin jelölésétől a karácsonyig

Ez történt az év ötvenegyedik hetében.

Ha a jövő hét végén foglalnánk össze a történéseket, akkor az már tavalyról szólna, lévén az elkövetkezendő vasárnap már dübörögni fog 2022. Így ez a heti összegzés melankolikus búcsúzás a mögöttünk álló esztendődtől azzal a nehézséggel, hogy voltaképp a karácsony - ami ma is tart - rányomta bélyegét az egészre, de valami kevés azért történt ezen kívül is.

A közéletben a leghangsúlyosabb esemény kétségkívül Novák Katalin köztársasági elnöki jelölése volt már csak azért is, mert ez az esemény évekre előre mutat. Orbán Viktor jelentette Orbán Viktor: A bevándorlás és a járvány elleni védekezés, a gyermekek védelme a jövő legfontosabb feladata 2021. December 21. 10:23 be úgyszólván véletlenül az egyszemélyes kormányinfón, amelyen értékelte is az idei évet a maga módján. "A bevándorlás és a járvány elleni védekezés, a gyermekek védelme a jövő legfontosabb feladata." - a többit pedig már ismerjük.

Orbán Viktor
MTVA/Koszticsák Szilárd

A jelölés utáni első csodálkozás után már nem mondhattunk egyebet, mint: ez el is dőlt, borítékolható, hogy Novák Katalin Ez el is dőlt: Borítékolható, hogy Novák Katalin lesz a köztársasági elnök 2021. December 23. 08:46 lesz a köztársasági elnök. A többi már csak formalitás - tettük hozzá abban a tudatban, hogy a köztársasági elnök jelöléséhez 40 parlamenti képviselő egybehangzó javaslata kell, és Orbán Viktor bejelentése után nincs kétség, hogy a 133 bátor kormánypárti képviselőből lesz minimum 40, aki vállalja a feladatot.

Novák Katalin
MTI/Soós Lajos

Legalább ekkora - ha nem nagyobb szenzáció, hogy a Falco KC kosárlabda csapata megnyerte Ez történelem: a legjobb tizenhat között a BL-ben a Falco 2021. December 22. 22:06 Bajnokok Ligája csoportját, amit magyar férfi kosárlabdacsapat még soha nem ért el. Ezzel amellett, hogy dicsőséget szereztek a városnak, bejutottak a BL legjobb tizenhat csapata közé, és februártól újra Szombathe3lyre hozzák az európai kosárlabdázás színe-javát.

Falco-Riga
nyugat
Folytatva a hét történetét, kilottóztuk, hogy tényleg Hende Csaba lesz a Fidesz képviselőjelöltje Szombathelyen. A kormánypárt az utóbbi ciklusokban mindig is az utolsó pillanatokra tartogatta a bejelentéseket, amit rendre megelőz, hogy Orbán Viktor személyesen is elbeszélget velük.

Vas megye 1-es választókerületében, Szombathelyen is régóta megy a találgatás, de jó ideje úgy tűnik, Hende Csaba Úgy tűnik, tényleg Hende Csaba lesz a Fidesz képviselőjelöltje Szombathelyen 2021. December 23. 15:42 lesz a jelölt, aki 2002 óta országgyűlési képviselő, és 2006 óta négy választást nyert meg. Most viszont úgy tűnik, mégiscsak van döntés. Egy érdekes kártyanaptár jutott el szerkesztőségünkhöz, amin kiszúrtunk valamit.

Hende Csaba karácsonyi üdvözlőlapja
Nyugat.hu

A nagy ünneplés előtt még egy kicsit szomorítottuk Jövőre drágulhatnak az ingatlanok Szombathelyen 2021. December 22. 07:00 olvasóinkat, amikor megírtuk, hogy jövőre drágulhatnak az ingatlanok Szombathelyen. Mivel Szombathelyen is drágulást jósolhatunk a lakáspiac minden szegmensében. A családi házakat tekintve az ingatlannet.hu prognózisa szintén áremelkedés, hiszen ezek az lakóingatlan-típusok népszerűek lettek a járványidőszak alatt és úgy tűnik továbbra is élénk lesz irántuk a kereslet.

panel, panelházak, lakótömb, város, szombathely
Mészáros D. Zsolt

Viszont egy öröm még, mielőtt mindent ellep a karácsony. Munkatársunk fotóját is kiállították a budapesti Duna-korzón. 50 ezer beérkezett felvételből kétszáz látható a most nyílt a szabadtéri kiállításon. Mészáros D. Zsolt Munkatársunk fotóját is kiállították a budapesti Duna-korzón 2021. December 22. 14:55 képe is közöttük van.

Break táncosok a Domus lépcsőin
Mészáros D. Zsolt

Innentől pedig már megyünk szinte a jelenbe, az elkezdődő karácsonnyal, ami pár órán keresztül meg tart. Ilyen, illetve ide tartozó hír volt, hogy Hende Csaba Hende Csaba ajándékakciója kellett ahhoz, hogy bejussunk a szombathelyi kórházba 2021. December 22. 10:45 ajándékakciója kellett ahhoz, hogy bejussunk a szombathelyi kórházba. Kiderült, hogy Hende jelenleg is regisztrált önkéntese a kórháznak, a járvány második és harmadik hullámában dolgozott is az onkológiai járóbeteg szakrendelésen, ahol lázat mért és a betegeket kifaggatta a tüneteiről.

Hende Csaba ételt oszt a kórházban
Mészáros D. Zsolt

Innentől pedig már karácsony van, amit nem idézünk részletesen, hiszen még most is tart, ami volt, az is alig a múlt, tehát jól emlékszünk rá. Tehát - és milyen fura is ezt leírni -, viszlát jövőre.

Havas Szombathely
Horváth Gábor

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely