Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nyelvre műtött fájdalmas folt: így fogynak a venezuelai nők

Újabb világnagy ökörséggel bővült az idióta fogyasztószerek palettája azok kedvéért, akik lusták mozogni.

Nem volt akaraterőm ahhoz, hogy belevágjak egy diétába, szóval ez volt az egyetlen út.

Aha, hát persze, hogy az egyetlen. Ezt egyébként Yomaira Jaspe, egy venezuelai nő nyilatkozta le a Time magazinnak, neki a saját akarata helyett most egy, a nyelv felületére varrt műanyag tapaszszerűség diktálja az evési szokásait. Miután a főváros, Caracas klinikáján elérhetővé vált a procedúra - ráadásul úgy, hogy Los Angelesben közel félmillió forintnak megfelelő összeget kérnek el érte, míg itt csak harmincpárezret -, felszökött a népszerűsége a gyorsan fogyni vágyó helyi nők körében. Pedig a lényege a durva fájdalom.

Hadd fájjon, hagyom

A módszert 2009-ben fejlesztette ki Nikolas Chugay , egy Beverly Hills-i plasztikai sebész, és az ún. Marlex nevű anyag a lényege, amit egyébként sérvek "megjavítására" alkalmaznak. Ebből egy postai bélyeg nagyságú darabot varrnak rá a nyelvre hat öltéssel, ami után a páciens minden egyes étkezést kínok között folytat le, mert egyszerűen fájdalmas lesz szilárd ételt a szájba venni. Így az alany kénytelen folyékony diétára átállni.

Fotó: drchugay.com
drchugay.com

A leggyönyörűségesebb az egészben, hogy bár a tapaszos páciensek nagyfokú hatékonyságról számolnak be - átlagosan 14 kiló súlyveszteség egy hónap alatt -, néhány kiváló mellékhatással is szolgál a fájdalmas foltocska: a beszédben jelentkező nehézségeken túl jócskán okoz alvászavarokat is. Sőt, mindössze csak egy hónapig lehet viselni, és aki ezt elfelejti, az komoly kihívással nézhet szembe, az időt túllépve ugyanis az anyag összenő a nyelvvel.

Beteges szépségmánia?

Giovanni Sosa, a nyelvtapasz-szolgáltatást nyújtók egyike szerint

a venezuelaiak nagyon szépségtudatosak. Ha rátalálnak valamire, ami sziklaszilárd eredményekkel szolgál, akkor ezt előbbre helyezik annál, hogy ezt az eredmény extrém módszerrel kell elérniük.

Az is sokat elmond az országról és a fizikai külső jelentőségéről, hogy a mellimplantátumok ajándékozása tizenötödik életévét betöltött születésnapos lányoknak teljesen általános dolog itt, és hogy egy átlagos helyi nő fizetésének egyötödét költi kozmetikumokra és szépészeti kezelésekre. És akkor azt még nem is említettük, hogy havonta négyezren fekszenek kés alá, amihez gyakran a bankok is asszisztálnak speciális plasztikaisebészeti-hitellel.

Még a katonanők is átlagon felülien szépek (Fotó: Carlos Hernandez / demotix.com)
Carlos Hernandez / demotix.com

A radikális diétás módszerek nem ismeretlenek a latin-amerikai ország lányai és asszonyai előtt: elterjedt az inzulininjekciók túlzott alkalmazása éppúgy, mint a hánytató szirupok és a koplaló fogadások a barátnők között. Mi azonban egyiket sem javasoljuk, ellenben három tényleg egészséges módszert: mozogni, mozogni és mozogni!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra