Kutyaszőr harisnyába a motortérbe, három helyre - írta olvasónk

Fáradt olajtól a vécéillatosítóig. Hogyan védekezzünk a nyestek ellen?

Két nappal ezelőtt írtam Megzabálták a nyestek az autó gyújtókábeleit January 17. 19:16 arról, hogy az autóm gyújtókábeleit szétrágták a nyestek. Fotót is készítettem róla:

Szilágyi József (telefonos fotó)

A cikk végén arra kértem olvasóinkat, hogy kommentben osszák meg tapasztalataikat és javaslataikat. Bevallom, nem számítottam rá, hogy ennyi ötletet kapok.

Először is köszönöm mindenkinek, aki billentyűzetet ragadott, hogy nekem és sorstársaimnak segített.

Most pedig nincs más hátra, mint hogy a beérkezett javaslatokat megosszam olvasóinkkal. Íme:

Kezdjük két hosszabb, e-mailben érkezett levéllel:

"Mivel nekem is okoztak már százezres kárt, hadat üzentem ezeknek a kis állatoknak. Természetesen humánus módon. Egérfogók, húsdarabbal felcsalizva a kocsi alá téve. A nyestnek nem okoz sérülést, csak kellemetlen meglepetést. Néhány eset után már fel sem kell csalizni, elég csak odatenni. Ezzel a módszerrel szoktattam le a macskákat a gyerekek homokozójáról is."

"Üdv. A.B."

Az én autóm, az év nagy részében az egyetem környékén parkol. Rengeteg a nyest, vagy egyéb rágcsáló, szinte minden hajnalra látok az autómon nyomokat. Így kénytelen vagyok védekezni, minden évben egyszer vagy kétszer átkenjük a motorteret BRIGÉCIOLLAL, de lógott már bent WC-illatositó is, és a hajam is. Nos szerencsére eddig még a vezetékeket nem rágták meg, de volt már hogy a bélést igen, és a rádióvevőt is. Amúgy most egy éve vettem riasztót is, és a brigéciol, talán a kettő együtt használ.

Üdvözlettel: Ibolya

Kommentben is sok üzenet érkezett:

"Kutyaszőr harisnyába a motortérbe három helyre. 10 éve beválik!! Ingyen van."

"Rácalmás Duna-parton a házak udvarán álló autók előtt-után egy kétliteres, vízzel teli flakon áll a földön. Nem tudom mennyire hatékony, de mindenki ezt használja."

"Az olajcsőre a fém vízcső harisnya (hajlékony vízcsőről levágva) a végleges megoldás, a gyújtáskábelre meg az autóipari hasított gégecső + sok gyorskötöző (ugyanaz, ami a képen az összes dróton van), de erre kell még rezgéscsillapító-távtartó korong, habosított műanyagkorong."

"Én a kábeleket,műanyag csöveket "bekentem" vékonyan egy fáradtolajos ronggyal ! Nem volt soha semmi problémám a Skoda Octáviával!"

"Fodrászatból kérni levágott hajat, harisnyába bekötni a motor térbe. Nálunk bevált."

"Villany gégecsövet hosszában elvágni méretre, ráhúzni a kábelre. Más anyagból van,keményebb, nem szeretik."

"Nálam is a WC illatosító vált be."

Még egyszer, köszönet a javaslatokért, én kombinálni fogom a módszereket. Ha újra támadnak a nyestek, szólok.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech