Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eredményt hirdettek - Diáknapok 2011 blog

Idén sem helyezzük alacsonyabbra a lécet, és vastag képi anyaggal kísérve végigblogoljuk az egykori tanárképző, ma már Savaria Egyetemi Központ diáknapjait.

Boki lett az új diákrektor!

A rektorcsapatok 4 napon keresztül vetélkedtek egymással őrült feladatok, erőpróbák közepette. Bokor Zoltán, azaz Boki és rektorcsapata félelmet nem ismerő bátorsággal küzdöttek, jelöltjük kiérdemelve ezzel az új diákrektor címet. Az eredményhirdetés előtt a szombathelyi Lunchbox zenekar és Zola együttese, a Retro School Band borzolta fel a tömeg kedélyeit. A sörkertben gyújtott tábortűz pedig perzselő hangulatot adott az amúgy lehűlt levegő ellenére is.

Diáknapok - csütörtök este
Boki lett az új diákrektor! - még több kép, kattintás után!
Zergi Borbála

21:02 Koronát a legszebbnek

Nem kis várakozás előzte meg a NymE Szépe döntőjét, egész pontosan másfél óra... Fel is pörgették, három bevonulásból csak kettőt kaptunk, de a fürdőruhás nem maradt el. Végül Stankovics Beáta fejére került a korona. A műsorvezetőt nem értettük, vagy ő minket: meg akartuk kérni állítsa össze a királynőt az udvarhölgyekkel, hogy közös fotókat készíthessen a sajtó, ezt ő úgy értelmezte álljon be közéjük... Azért a kép később meglett.

NymE Szépe döntő
A legszebbek: Borsodi Erika, Stankovics Beáta, Németh Eszter - még több kép, kattintás után!
Mészáros Zsolt

16:39 KAP-tól kaptuk a poénokat...

Kovács András Péter, a csak KAP-ként emlegetett humorista poénjaitól harsogott ma az egyetem díszterme. Sokan voltak kíváncsiak KAP előadására, akadtak, akiknek már csak a földön maradt hely. Nevetést nevetés követett, száj nem maradt mosoly nélkül a fordulatos szópoénok után.

KAP-tól kaptuk a poénokat
KAP-tól kaptuk a poénokat - még több kép, kattintás után!
Zergi Borbála

15:30 Parasztolimpia sok kolbásszal, alkohollal és erőpróbákkal

A rektorcsapatok tagjai ma a parasztolimpián mérhették össze erejüket. Sörivással kezdték, rumos tejjel öblítettek, majd vizes fejjel kellett lisztben csokit keresni. A hordó és farúd kitartása már némi erőt is igényelő feladat volt. A versenyzők énekhangjukkal is elkápráztatták a vidám közönséget. Végső összecsapásként a csapattagok zsírból, répából, kolbászból, erőspaprikából, kenyérből, vízből és tejből álló parasztos menüt fogyasztottak el.

Parasztolimpia a diáknapokon
Parasztolimpia a diáknapokon - még több kép, kattintás után!
Zergi Borbála

12:01 Perint háború ezúttal tojás nélkül

A gazdasági válság begyűrűzött a hadi térre, idén tojás helyett vizes lufikkal dobálták egymást a rektor csapatok. A hajó az idén is kötelező jármű volt, persze tőkesúly nélkül, hiszen a leszabályzott Perint vízszintje még lábmosásra is alig alkalmas. Persze így se úszták meg a csapatok szárazon. Ebben élen járt Boki, aki többször fürdött, mint a többiek egész héten. A szervezők gondoltak a biztonságra is, Mitch Buchannon óvta a fürdőzők életét.

SEK diáknapok 2011 - Perint háború
Műanyagpalack+szemeteszsák+egyetemista=hajó - a többi képért, kattintson!
Mészáros Zsolt

21:26 Deák Bill Gyula és az NYME szépei

Rock and roll stílusban kezdődött a szerda este, a Skót Rock band, majd a Humanoid együttes zenéjére dobálták a hajukat a fiatalok. A férfiak nagy örömére betoppantak a csak "szép lányok"-ként emlegetett NYME szépe döntősei. A 14 lány vakuvillanások közepette szürcsölték koktéljaikat. A nap végéhez közeledve a Deák Bill Blues Band zenéje töltötte meg a sörkert melletti sátrat.

Diáknapok - szerda este
Blues-rock és szép lányok - még több kép, kattintás után!
Zergi Borbála

18:11 Libadressz futás

Kicsit kevesebb létszámmal de annál nőiesebben zajlott az idei libadressz futás. Kis csúszással kezdtek, addig is a rádióból a rektor úr elmúlt 40 év diáknapjait elevenítette fel. Köztük azokat az időket, mikor minél több állatot kellett az udvarra terelni, de egyszer még volt olyan csapat is, aki egy tehenet hozott és friss tejjel kampányolt. Aztán magára hagyták az állatot, amit a rektor etetett itatott, míg meg nem került a gazdája.

Libadressz futás
Nosztalgia a rádióban - még több kép, kattintás után!
Mészáros Zsolt

14:57 Tejben, vajban...

Igazi kényeztetés a tejben fürdés - állítólag. A csoki meg boldogság hormont termel. Nem is tűnik olyan kegyetlen feladatnak a sportszelet kievése egy tál tejből. WC papír múmiák, balesetes rektorjelöltek is rohangálnak itt. Közben lehet wii-n ping-pongozni.

Rektori feladatok - SEK diáknapok 2011.
Még több rémisztő kép, kattintás után!
Mészáros Zsolt

19:25 Nagy népszerűségnek örvendett a borkóstoló...

Az eső ellenére is szemerkéltek az emberek a diáknapok keretében megrendezett borkóstolóra. A "zöld íz" és a "bor olajossága" mellett az elfogyasztott mennyiség is mosolyt húzott a kóstolók szájára. Az iszogatás után az Eston banda tagjai csaptak a húrok közé, később a Summer Love táncoltatta meg a résztvevőket. Meghallgattunk néhány rádiós interjút is, a fesztiválokról kérdezték az egyetem hallgatóit.

Borkóstolás a diáknapokon
Borkóstolás a diáknapokon
borcsa

13:02 Babgulyást ebédre, körhintát 11-re...

Műholdképek szerint eső fenyegeti a diáknapok mai rendezvényeit. A délelőtti feladatok - ha nem is eszeveszett tempóban - de haladnak. A legnagyobb gond a tűz rakás/gyújtás. Akadnak trükkök, például van ahol nem is láncon lóg a kondér, hanem a farakás tartja. Babgulyás lesz egyébként. Aztán körhintát kellett építeni, meg rejtvényt fejteni, de ez utóbbi úgy tűnt, mintha a diákság tanulna, így hamar otthagytuk.

Babgulyást ebédre - rektori feladatok
A titkos összetevő - kattintás után még több kép!
Mészáros Zsolt

20:18 Sportosan kezdődött a 2011-es diáknapok

A konditerem réme nem is vicces, tényleg komoly erőpróbák vártak a nevezőkre. A HKLB játékosai is lelkesen rúgták a bőrt a 0. napon. Akadtak olyanok is, akik poháremelgetéssel melegítettek be a következő napokra.

Megkezdődtek a diáknapok
Az italfogyasztás íve - Kattintás után még több kép!
Mészáros Zsolt

Déli tizenkettőkor megkezdődnek az idei diáknapok az Aulában, de a hallgatók számára ennél is hivatalosabb és fontosabb lesz a három órai időpont, hiszen akkor nyit az éltető Sörkert. Ízelítő a hét eseményeiből: rektorcsapatok mérkőzése, konditerem réme verseny, főnökök és titkárnők buli, borversengő, művészetek utcája, szkanderverseny, Deák Bill, stand up comedy, mi pedig igyekszünk ott lenni a legtöbb, de legalábbis legfontosabb eseményeknél.

Ahogy azt tettük tavaly is - ide kattintva lehet emléket idézni, amíg be nem indul az idei programsor. Ez egyébként már csak percek kérdése. Addig is mutatjuk a teljes programot!

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű

Tovább az oldalra