Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nyolc év után újra téma egy szombathelyi reptér építése

Korábban a kormány akadályozta a projektet, most viszont éppen ő szeretné.

Szűk egy évtizede már átéltünk Szombathelyen egy reptér-nem reptér dilemmát, melynek az lett a vége, hogy nem épült semmi Politikai okokból nem épül meg a vát-porpáci reptér? 2012. August 28. 10:41 . Az akkori történet számos pontját máig homály fedi, de megvan az esélye, hogy akkor a kormány kaszálta el a projektet.

Most viszont éppen a kormány szorgalmaz egy új szombathelyi repteret.

A városi honlapra pénteken felkerült poszt szerint Nemény András polgármester és Horváth Attila beruházásokért (is) felelős alpolgármester Antoni Zsolttal, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Regionális és Határ Menti Fejlesztések Főosztályának vezetőjével egyeztetett "a meglévő szombathelyi repülőtér fejlesztéséről, illetve egy lehetséges zöldmezős reptérépítésről" .

A találkozón elhangzott, hogy a kormány szándéka szerint minden megyeszékhely közelében közúton 45 percen belül megközelíthető, üzleti célú repteret szeretne.

A légi közlekedési fejlesztések Szombathely, illetve a térség számára fontosak, hiszen az iparterületi beruházások, valamint a környező fürdővárosok is előnyét élveznék - állapították meg.

"Arról tárgyaltunk, hogy Szombathelyről 25 percen belül elérhető üzleti reptér kerüljön kialakításra, amely kiszolgálhatná a meglévő, illetve az új ipari parkba települő vállalkozásokat, amennyiben zöldmezős beruházással egy nagyobb léptékű fejlesztés történne, az nemcsak az ipari szereplőket, hanem, mind a szombathelyi, mind a környező fürdővárosok turizmusát is nagy mértékben segítené" - áll a közleményben.

Emlékeztetőül:

2009-ben indult Mégis lesz repülőtér Váton? 2011. May 03. 13:10 a Vát-porpáci repülőtér megépítésének projektje, kínai-amerikai-magyar közreműködéssel. Már nem sokkal az első bejelentés után az egész ügy keljfeljancsiként kezdett viselkedni: hol azt jelentették be, hogy mégsem lesz, aztán meg azt, hogy de mégis, hogy aztán 2012 októberében Hende Csaba pontot tegyen a történetre és közölje Pápán lesz a nyugat-dunántúli térség repülőtere 2012. October 26. 11:37 : Pápán lesz a nyugat-dunántúli térség repülőtere. Meglepő fordulat, lesz Vát-porpáci reptér 2012. July 26. 12:39

Lapunk ezután egy hosszabb írásban Bohózattá fajult a váti repülőtér ügye 2012. October 27. 11:35 foglalta össze a porpáci reptér meg nem épülésének történetét.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Politikai okokból nem épül meg a vát-porpáci reptér?

A miniszterelnök szerint nincs rá pénz, és rossz hatással lenne a turizmusra. A szakemberek cáfolják Orbán Viktor szavait.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra