Online filmszemle nyílik díjnyertes rövidfilmekkel

Tíz napig ingyen tekinthetők meg a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatóinak filmjei.

A METUSCOPE-on március 3-12. között regisztráció után ingyen nézhetjük meg a Budapesti Metropolitan Egyetem animáció és mozgókép szakon végzett hallgatóinak több mint ötven rövid- és animációs filmjét, amiket az egyetem oktatói – többek közt Enyedi Ildikó, Pacskovszky József és Gauder Áron – ajánlanak a nézőknek.

A felhozatalban nemzetközi díjnyertes alkotásokat is láthatunk, amelyek sikerrel szerepeltek például a cannes-i filmfesztiválon, a Mediawave-en, az Euroshortson, a krakkói és a szarajevói filmfesztiválon, a miskolci Cinefesten, a Verzió emberi jogi filmfesztiválon, illetve a Friss Hús és a BUSHO rövidfilmfesztiválokon.

Az Ahogy eddig című alkotásban az azóta elhunyt Venczel Verát egyik utolsó filmszereplében csodálhatjuk meg. Láthatunk animációs dokumentumfilmet a nyolcvanas évektől kezdve taxizó Forgó Bettiről (Betti), súlyos titkokkal terhelt kamaszszerelmi történetet a Ceausescu utáni Erdélyből (Tabula rasa), izgalmas krimit a lakótelepet megszálló sötét erőkkel szembenálló kislányról (A telep) és sci-fi-drámát a zenét betiltó hatalommal szembenálló harmonikásról (Frekvencia). Megnézhetjük a többszörös díjnyertes Agapét a tizenéves filmőrült és negyvenes nő valószínűtlen viszonyáról, az apa-fiú kapcsolatot próbára tévő cipekedés történetét (Figyelj már oda!), és megfilmesített Tar Sándor-novellát két hajléktalanról (Medence).

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra