Igenis, van olyan, hogy e-mailben küldenek fizetési felszólítást és linket

Délelőtt írtunk egy csalásról, délutánra olvasónk már cáfolta a rendőrség állítását.

Ma délelőtt írtuk kishírben Megadta a bankkártyája adatait, negyvenezer forintja bánta January 05. 09:12 , hogy egy soproni férfit csalók károsítottak meg, miután bankkártyával fizetett, amikor online vásárolt. sms-ben kapott felszólítást, hogy az abban megadott linken fizessen be két euró vámköltséget, ha meg akarja kapni a csomagot.

Ezt meg is tette, és a fizetéskor, ahogyan azt kell, megadta a bankkártya adatait is.

Két nappal később vette észre, hogy kétszer is vettek le bankkártyájáról 20-20 ezer forintot, és az említett két euró sem a vámhivatalnak ment.

Az eset kapcsán a Soproni Rendőrkapitányság nyomozója hívta fel a figyelmet az online vásárlások és fizetések veszélyeire. Lévai Károly rendőr főtörzszászlós az is mondta, hogy:

"Az egyik legfontosabb szabály, amit észben kell tartanunk, hogy hivatalos kifizetést sohasem kell sms-ben, vagy e-mailben kapott linken keresztül teljesítenünk."

A posta tényleg fizetési linket küldött

Olvasónk erre a mondatra reagált levelében. Ezt írta:

"Ezzel ellentmond, hogy nemrég e-mail értesítést kaptam a postától nemzetközi vámkezelt küldemény online fizetéséről, és az ebben szereplő linken keresztül lehetett befizetni a vámkezelés költségét. A cikkben említett károsult is abban a hiszemben volt, hogy a vámkezelés költségét egyenlíti ki."

Olvasónk mellékelte is az említett email fotóját.

olvasó

És igaza is van. A Magyar Posta által küldött levélben valóban egy linket kínálnak, hogy ott online ki lehet fizetni a vámköltségeket. Úgy tűnik, a csalók ezt is tudják, és éppen ezért írtak az sms-ben vámkezelési költségekről.

Mást nem tudunk tenni, mint arra kérjük olvasóinkat, mindig legyenek óvatosak. És írják meg nekünk, ha hasonló esetben volt részük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem