Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Operatív törzs: a ma bejelentett intézkedések sajnos szükségszerűek

Akkor lehet szó lazításról, ha a koronavírus-járvány úgynevezett "reprodukciós rátája" 1 alá esik, jelenleg 1,3, és folyamatosan növekszik.

Az operatív törzs is összeült, és a Kormányinfó Bizonyossá vált: lezárják az országot March 04. 11:46 után maga is előállt a legfrissebb tudnivalókkal. Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese megerősítette Gulyás Gergely bejelentéseit, hozzátéve, amint a kormány a pontos döntéseket meghozza, az operatív törzs a részletekről is tájékoztat. - írja az infostart.hu .

Továbbra is vannak közterületi maszktalanok - mondta Kiss Róbert -, több tucat embert pénzbüntetéssel kellett sújtani, illetve fel kellett jelenteni tilalmas magatartási formák miatt. Vendéglátóüzletekben 9 személlyel szemben intézkedtek az elmúlt napon, de csak egy esetben zártak be üzletet - Tiszafüreden egy teraszon találtak ivókat. 327 rendőri intézkedés volt kijárásitilalom-szegés vagy csoportosulás miatt, 2-en voltak kóborló kutyások.

Müller Cecília országos tisztifőorvos emlékeztetett, egy éve jelentettek be két iráni koronavírusos fiatalt Magyarországon. "Ezt a pandémiát nagyon nehéz kezelni, nagyon nehéz legyőzni, a mai napon bejelentett intézkedések sajnos szükségszerűek" - közölte.

Figyelmeztetett arra, hogy az oltás után 2-3 héttel lesz valaki védett, majd kijelentette, most " helyzet van" . A most bejelentett intézkedések - iskola- és óvodazár, szolgáltatási tilalom - a kontaktusok számát hivatottak csökkenteni. "A mai reprodukciós ráta 1,3, folyamatosan nő" - mondta még. Ez azt jelenti, hogy mivel a szám magasabb 1-nél, exponenciálisan növekszik az új fertőzöttek száma. "Lazítás akkor várható, ha 1 alatt lesz a szám" - mondta.

Rámutatott: két védekezési módnak egyszerre kell zajlania, nagyon szigorúan: kontaktusszám csökkentése vakcináció. Szólt még a hétvégi oltási kampányról is, amelynek részleteit szerdán már ismertette. Csütörtökön minden érintett SMS-t kap. Feladója a Vakcinainfo. 101 kórházban 438 oltópont várja az embereket, 5 percenként egyet. Ha mindenki pontosan érkezik és előkészít minden papírt, nem lesz zsúfoltság - húzta alá.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra