Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

"Orvosi értelemben ez egy katasztrófahelyzet, amiben most vagyunk"

Semmi értelme visszaküldeni a gyerekeket az iskolákba a mostani járványhelyzetben.

Az óvodák, iskolák kinyitásával Magyarország azt kockáztatja, hogy a gyerekek szülei elkapják a koronavírus (SARS-CoV-2) okozta betegséget (Covid-19) és bekerülnek a kórházba, ahol nem tudják őket rendesen ellátni, hisz már tele vannak a kórházak - értékelte a magyar járványhelyzetet Gilly Gyula a Szabad Európa hírportálnak.

Úgy véli, nincs válasz arra, mi van akkor, ha itt tömegesen lesznek kisgyerekek árvák és félárvák. "Semmi értelmét nem látom annak, hogy két hónapra még miért is kellene visszahajtani a diákokat az iskolákba? Mi történik, ha ad abszurdum csak egy évvel később tanulják meg, hogy háromszor három miért kilenc? Nagyon sok megoldás lehetne. Akár le is lehetne zárni most a tanévet, mondhatnák, hogy akkor jövőre kicsit több lesz a tananyag. Vagy bármit mondhatnának. Csak azt az egyet nem, hogy egy világjárvány közepén, ilyen napi fertőzési és halálozási számok mellett a gyerekek legjobb helye a zsúfolt iskolában van" - tette hozzá.

Gilly Gyula úgy véli, orvosi értelemben a mostani egy katasztrófahelyzet. Az emberhiányt az intenzív osztályon úgy kell érteni, hogy amikor 4 szakember jut 8 intenzív ellátandóra, akkor ebből a 8 betegből 4-nek megvan az esélye, hogy túlélje. Ugyanakkor, ha 4 szakember jut 20 betegre, akkor már csak 2-nek van esélye arra, hogy túlélje. Körülbelül ez történhet most.

A jelenlegi adatok mellett szerinte inkább szigorításra lenne szükség, és téves az a logika, ami alapján a kormány a nyitás ütemezéséről dönt. Ha ilyen helyzetben történik meg a nyitás, akkor a vírus még jobban elszabadul és az emberek még nagyobb százalékát kell majd beoltani. Előfordulhat az, hogy nincs is annyi, orvosi értelemben beoltható ember az országban, mint amennyi a nyájimmunitáshoz kell, mondja a szakember. - idézi a napi.hu .

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra