Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Orvosok: oltás, maszk, távolság, kézmosás

Figyelmeztetnek: csak így kerülhető el a drasztikus koronavírus-halálozás Magyarországon.

Erőteljesen jelen van a koronavírus-járvány 4. hulláma, ezt támasztja alá az is, hogy újra 100 felett van a fertőzés miatt lélegeztetőgépen lévők száma - hívja fel a figyelmet a Magyar Orvosi Kamara sajtóközleménye, amely szerint néhány intézkedés együttes alkalmazásával elkerülhető lehet a tavalyi évhez hasonló lezárások ismételt bevezetése, az esetszámok és az elhalálozások drasztikus megugrása. - írja a Portfólió .

Már a nyár végén emelkedtek a koronavírusos esetszámok, ez a tendencia azóta is folytatódik, súlyosbodik. Az új, delta variáns a korábbi mutációknál gyorsabban és agresszívebben terjed. Az európai országok tapasztalata megmutatja, hogy a járvány 4. hulláma elsősorban az oltatlanokat érinti - emeli ki a kamara.

A MOK a közleményben a lakosságnak négy lépéssel igyekszik iránymutatást adni. Úgy vélik, hogy a következők együttes alkalmazásával nagymértékben csökkenthető a vírus terjedése.

1. Továbbra is az oltás az elsőszámú védekezési eszköz a vírussal szemben. Az oltás felvételével jelentősen csökken a koronavírus fertőzések és halálozások száma.

2. Zárt térben mindannyian kifejezetten ki vagyunk téve a fertőzés veszélyének, ezért zárt terekben, mint például boltokban, üzletekben, színházakban, mozikban, éttermekben stb. továbbra is viseljünk maszkot. Az influenzajárvány ideje is közeledik, a kétféle kórokozó együttes jelenléte különösen fontossá teszi ezt az egyéni védekezést. A Covid fertőzés ellen viselt maszk az influenza ellen is véd.

3. Lehetőleg tartsunk legalább két méter távolságot embertársainktól.

4. Figyeljünk a rendszeres és alapos kézmosásra! A MOK szerint ez az a 4 lépés, amit mi magunk tehetünk meg a járvány terjedésének megakadályozásáért, egészségünk megóvásáért. Ugyanakkor a járvány terjedésének megakadályozásához kormányzati intézkedésként szükség van a védettségi igazolvány kiterjedt használatára.

A kamara továbbá felhívja a szolgáltatási szektor résztvevőit, hogy amennyiben lehetőségük van rá, töltsék le, nyomtassák ki és használják figyelemfelhívó tábláinkat, ezzel is hozzájárulva a járvány megfékezéséhez.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra