Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

Ötszáz euróra büntetik a dolgozót, ha nem tartja be a 3G-t

November 14-ig FFP2 maszk még lehet az átmeneti megoldás.

Hétfőn este jelent meg hivatalosan is a már korábban ismrtetett rendelet a 3-G-ről az osztrák munkahelyeken. Kiderült, november 14-ig biztosítanak átmeneti időszakot a vállalatok számára. Ebben az időszakban alternatívaként FFP2 maszkot viselhet a munkavállaló, de november 15-től nincs kivétel Ausztriában: aki dolgozni akar, annak oltottnak, igazoltan felgyógyultnak vagy teszttel igazoltan negatívnak kell lennie (3G).

A rendelet szabályozza azt is, hogy szabálysértés esetén milyen szankciókat és büntetéseket vezetnek be egyrészt a munkavállalók, másrészt a munkáltatók számára.

Szabálysértés esetén a munkavállalókra 500 euróig terjedő adminisztratív bírságot, a munkáltatókra pedig 3600 euróig terjedő adminisztratív büntetést rónak ki.

A munkavállalóknak a munkahelyen mindig maguknál kell tartaniuk az érvényes 3-G igazolást elektronikus vagy papír formátumban, és a munkáltató kérésére be kell mutatniuk.

Elméletileg még felmondásnak is oka lehet, ha a munkavállaló nem igazolja a feltételek valamelyikét - írja a Kurier.at . A munkáltató fizetés nélkül is hazaküldheti a munkavállalót a 3-G bizonyíték benyújtásáig, vagy otthoni munkavégzést rendelhet el.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19