Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Otthoni tesztek március elsejétől Ausztriában

Érvényes e-carddal egy hónapban egyszer ingyenesen lehet hozzájutni gyógyszertárakban.

Az ausztriai patikákban, így Burgenlandban is mindenki számára elérhetővé válnak az otthon elvégezhető koronavírus antigén tesztek hétfőtől. A teszteket leginkább azzal lehet összehasonlítani, mint amiket az iskolákban végeznek: a mintavétel csak az orr első részéből történik, így leginkább csak saját magunk biztonságérzete szempontjából lehet fontos.

A tesztekhez érvényes e-carddal egy hónapban egyszer ingyenesen lehet hozzájutni gyógyszertárakban, összesen legfeljebb 5 darabhoz. Első körben patikánként nagyjából 400 darab kerül beszerzésre. Amennyiben az otthoni teszt pozitív értéket mutat, az illetékes hatóságnál jelentkezni kell PCR tesztre. Fontos tudni, hogy az otthon elvégezhető antigén teszt nem használható fel fodrászathoz vagy kozmetikushoz, illetve az Ausztriába való belépésre sem, erre a célra továbbra is a tesztközpontokba vagy a patikákba kell menni teszteltetni.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19

Tovább az oldalra