Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pados Gábor ismét a művészeti élet legbefolyásosabb szereplői között

A szombathelyi műgyűjtőt és galériatulajdonost a HVG rangsorolta igen előkelő helyre.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lapunk a közelmúltban közölt hosszabb interjút „Nem pénzre vagy dicsőségre, csak megoldásra vágyom” – Beszélgetés Pados Gáborral, az Irokéz Gyűjtemény tulajdonosával February 25. 18:29 az Irokéz Gyűjtemény és az acb Galéria tulajdonosával.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A szombathelyi Pados Gáborral részben gyűjteményének a sorsáról, részben a magyar és a szombathelyi művészeti életről beszélgettünk.

Az írásban megemlítettük, hogy a kortárs magyar képzőművészet egyik legismertebb és legbefolyásosabb szereplőjéről van.

Ezt erősíti most meg a HVG Műértő mellékletének ma megjelent listája.

Pados Gábor
Mészáros D. Zsolt

A Power 50 -et egy 25 tagú titkos zsűri állítja össze, mindig az elmúlt év teljesítményét véve alapul.

Pados Gábor már hosszú évek óta a lista elején szerepel, és így van ez a 2019-es névsorral is.

A szombathelyi galériás-gyűjtő az előkelő 5. helyen van. A lista élén a Tate Modernben éppen kiállító Maurer Dóra van, akit a nagy fővárosi múzeumok igazgatói követnek.

Pados Gáborral készült interjúnkat itt tudja elolvasni „Nem pénzre vagy dicsőségre, csak megoldásra vágyom” – Beszélgetés Pados Gáborral, az Irokéz Gyűjtemény tulajdonosával February 25. 18:29 .

„Nem pénzre vagy dicsőségre, csak megoldásra vágyom" - Beszélgetés Pados Gáborral, az Irokéz Gyűjtemény tulajdonosával

A szombathelyi születésű Pados Gábort sokan ismerik a városban mint az Írókéz-papírboltok egykori tulajdonosát, de országos ismertségét galériájának és egyedülálló kortárs magyar képzőművészeti gyűjteményének köszönheti. Szombathelyi házának konyhájában ültünk le egy kávéra és egy beszélgetésre. Mióta laktok itt? Pontosan húsz éve. Hogy én magam mennyit lakom itt, az más kérdés, merthogy hétfőtől péntekig Budapesten dolgozom.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés