Palkovics szerint nem riogatni kellene a népet a szakértőknek

Elég bajunk van a vírushelyzettel ahhoz, hogy ilyenfajta statisztikákat még kritizáljunk - mondta az innovációs és technológiai miniszter a vakcinák hatékonyságát bemutató táblázat kapcsán.

A Telex kérdezte arról a kormány tagjait, hogy mit szólnak azokhoz a szakértői kritikákhoz, amelyeket a szakértők a vasárnap megjelent kormányzati oltás-hatékonysági táblázat miatt fogalmaztak meg.

Palkovics László úgy fogalmazott, hogy a szakértők dolga az lenne, hogy értelmezzék ezeket a számokat valamilyen formában, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy "semmiképpen sem riogatni kellene ezzel a népet, elég bajunk van a vírushelyzettel ahhoz, hogy ilyenfajta statisztikákat még kritizáljunk". Végül azt is megjegyezte, hogy

ezek jó statisztikák.

Novák Katalin, családügyekért felelős tárca nélküli miniszter ugyanakkor úgy értelmezte a táblázatot, hogy mindegyik oltás biztonságos, amit ma Magyarországon az embereknek beadnak.

Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter is hasonlóképpen vélekedett: mint mondta, a táblázat alapján mindegyik oltóanyag jó, mindegyik védettséget biztosít. Annak kapcsán, hogy korábban egy tájékoztatón arra utalt, miszerint a kínai és az orosz vakcinák jobbak, mint a nyugati vakcinák, azt mondta, hogy szerinte továbbra is ez derül ki a statisztikából, ez tényszerűen igaz, ha a számokat nézzük - tette hozzá.

Végül Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli minisztere elárulta, hogy a részleteit is ismeri a táblázatnak, van korösszetételre vonatkozó adatokat. Hozzátette azonban, hogy vannak ilyen statisztikáik, de az

a hétköznapi ember számára nem biztos, hogy kezelhető lett volna.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19