Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bulizó, mulatozó helynek használják a szombathelyi Parkerdőt és ez nem mindenkinek tetszik

Olvasónk küldött felháborodott levelet.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt időszakban - ahogyan olvasónk lejjebb olvasható levelében is írja - a szombathelyi Parkerdővel főként a szemetelés Elképesztő látvány: vastagon borítja a szemét a Parkerdőt 2019. December 26. 21:01 , illegális hulladéklerakás Illegális lerakók a Parkerdőn, lakossági panaszok – kilátunk a szemétből? 2019. May 15. 16:17 kapcsán foglalkoztunk.

Bonyhádi Zoltán
A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Olvasónk most egy új problémára hívja fel a figyelmet, arra, hogy néhányan bulizó helyként használják a Parkerdőt. Olvasónk levele:

"Tisztelt szerkesztőség!

A Parkerdővel már sokat foglalkoztak, főleg szemétügyben, de egy másik környezetszennyező tényező is játszik ezzel összefüggésben. Éspedig a zaj szennyezés.

10 éve vásároltunk egy kiskertet lakható házzal, ami eléggé felújításra szorult, de ez nem volt probléma, mivel minden évben, ahogy keret és lehetőség volt, újítottunk rajta. El is értük a célt, a lakótelepi lakásból kimenekülve, sokszor töltjük kint a szabadidőnket, vagy akár hétvégén kint is alszunk. Ez változott meg nagy mértékben az utóbbi 3-4 évben! Nem is akárhogy!

Sok ember rájött arra, hogy vesznek itt potom pénzért telket, ha szerencséjük van kis faházzal együtt és innentől fogva kezd el elviselhetetlen lenni a helyzet. A városban kötött szabályok vannak a bulizással, rendezvénytartással kapcsolatban. Itt ilyen nem létezik. Ami a csövön és a hangfalakon kifér. Legújabb divat pluszban a karaoke és a mikrofonba éneklés. Mindenki dj-nek képzeli magát és kiváló énekesnek. Ez megspékelve egy kevés alkohollal, szinte teljes a siker.

Szeretjük, ha az emberek jól érzik magukat, jól szórakoznak, csak nem veszik figyelembe, hogy erre talán rajtuk kívül más nem kíváncsi. Vannak olyan típusú emberek, akik a természet csendjét szeretik hallgatni, és nem a szomszéd vagy még inkább a két utcára lévők ordítását. Az élni és élni hagyni elv itt ritkán működik, leginkább péntek estétől nem.

Már előre attól kell rettegni, hogy hol mikor mi szólal meg. Ez a nyári időszakra extrém vonatkozik.

Egyelőre nincs megoldás, csak a 112 vagy a rendőrségi ügyelet, ahol a legmesszebbmenőkig segítőkészen állnak a dologhoz. De miért kell ehhez folyamodni? Miért nem tudnak kontrollt szabni maguknak az emberek?

Ezt még nehezíti az is, ha egy ilyen beállítottságú ember, netalántán család költözik az utcába. Mit tervezhet valaki ezek után, érdemes még több munkát beleinvesztálni? Vagy bolonduljon meg más hozzáállása miatt? Van-e egyáltalán erre megoldás? Vagy csak imádkozni lehet, hogy egyszer majd ezek az emberek elköltöznek innen? És hogy nem kerül a helyükre más!!!

Előre is köszönöm, hogy a levelemet elolvassák és ha arra érdemesnek tartják esetlegesen foglalkoznak a témával. Lehet, hogy nem történik semmi, de legalább ráirányítja a figyelmet. Szerintem ezzel a problémával nem csak mi vagyunk egyedül, hanem minden józan gondolkodású és természetet kedvelő és kikapcsolódni vágyó társunk.

Speciális helyzet

A szombathelyi Parkerdő helyzete elég speciális. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. a kezelője, üzemeltetője, az állam a tulajdonosa. Viszont a szombathelyi önkormányzatnak is vannak itt jogai és kötelezettségei.

Bonyhádi Zoltán

Nemrég történt, hogy az Erdészet által kiépített és üzemeltetett parkerdei kamerarendszert átvette az önkormányzat A közterület-felügyelet figyeli ezentúl a szemetelőket a szombathelyi Parkerdőben June 11. 19:11 és hozzácsatolták a közterület-felügyelet által működtetett városi rendszerhez. A rendszernek köszönhetően el is kaptak egy illegális hulladékot lerakó autót.

Viszont nem világos, hogy az ott hétvégi házakkal, kertekkel rendelkezők nyugalma, és az őket érő zajterhelés kihez tartozik. Ezért elküldtük kérdéseinket a Szombathelyi Erdészeti Zrt-nek és a szombathelyi önkormányzatnak, Ha választ kapunk, azt természetesen közöljük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés